0.542. 537 86 70

Vatandaşın köprü isyanı…

Köşk-Dalama yolu üzerinde bulunan Menderes Nehri üzerine yapılacak olan köprü vatandaşa hem çile hem de eziyet çektirmeye başladı. Mevcut köprünün yıkılarak yeniden yapılması ‘müteahhide kıyakçılık’ olarak değerlendirildi.

2017-06-05

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 5 ay sonra hiztemete gireceğini duyurduğu köprü iki yakanın bağlantısını birbirinden kopardı.

Vatandaşların, “İşbilmezlik ve plansızlık olarak” değerlendirirek eleştiri getirdiği köprünün yapımının tam tarım mevsiminin hareketli olduğ dönemlere denk getirilmesi hem Köşk hem de Dalama tarafında tarlası olan çiftçiler ile ulaşım için bu yolu kullanan vatandaşları mağdur etti.

Köprünün yıkılarak değil, yanına yenisinin yapılarak yeni köprü yapıldıktan sonra eski köprünün yıkılmasının daha uygun olacağı görüşünü ileten vatandaşlar tepkisini şöyle dile getirdiler:

“Bunun örneği Nazilli’de var. Nazilli Akçay Köprü’sü yapılırken eski köprü yıkılmadan ve karşıya geçişler de aksatılmadan yeni bir köprü yapıldı. Hatta eski köprü nostalji olması bakımından yıkılmadan korundu. Trafik aksamadı, ayrıca yıkım masrafı da olmadı. Halbuki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tören ve gösterişle yapımına başladığı köprü şimdi yıkılıyor. Yıkım için ayrı bir masaf oluşuyor. Yol kapalı. Karşıya geçişler yapılamıyor. Bu plansız uygulama biz vatandaşları mağdur ediyor. Bu köprü tamamlanıncaya kadar her iki tarafta tarlası olan çiftçiler işlerini görmek için ya Yenipazar üzerinden dolanacak ya da Umurlu üzerinden dolanarak karşı taraftaki tarlasına ulaşabilecek. Bu vatandaşlara hem çile hem de işkencedir. Tarlası olan, hastası olan, işi olan vatandaşları zulümdür. Bunun adı beceriksizlik değil de nedir? Böyle yapılarak köprü müteahidine ayrı bir kıyam mı yapıldı onu da anlamakta zorlanıyoruz. Köprüyü yıkmadan yanına yeni bir köprü yapılması belediyeyi yıkım masrafından da kurtarmış olmaz mıydı? Mevcut köprü yıkılarak yerine yenisi yapıldığına göre bunun adı müteahhide kıyakçılıktır.”

YENİ KÖPRÜ SÖZÜ VERMİŞTİ…

Öte yandan Başkanı Özlem Çerçioğlu köprünün temel atım töreninde yaptığı konuşmada 2014 yerel seçimlerinde verdiği sözü yerine getirdiklerini belirterek “2014 yerel seçimleri sırasında buraya geldiğimizde ‘Köprü gidiş geliş için dar geliyor’ demiştiniz. Ben de yeni bir köprü için söz vermiştim. Şimdi de verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Bu köprü Menderes Nehri’nin üzerinde gerdanlık gibi ışıl ışıl olacak. 5 ay sonra da tamamlanarak hizmete açılacak” dedi.

Sepetim