0.542. 537 86 70

Ulusa sesleniyorum!

TKB, önlenemez yükselişleriyle kültür ve sanat dalında da ulusal boyutta ikinci bir ilke imza atmışlar..

2022-05-19

Ramazan hayırlarını ihtiyaçlılara, alışveriş kuponu koydukları zarfları verirken fotoğraflayıp, yani bir ellerinin verdiğini diğer ellerinin görmemesi gerekirken, sosyal medya hesaplarından ilan eden Türk Kadınlar Birliği’nin, sosyal yardımda ulusal çapta böyle bir ilke imza attıklarını kabul ediyoruz. Bunu da göğüslerini geree geree kendileri sergilediler zaten. Evet TKB ve TKK’nin bu yaptığı ancak bir ilk olmalı.

Bununla da yetinmeyen TKB, önlenemez yükselişleriyle kültür ve sanat dalında da ulusal boyutta ikinci bir ilke imza atmışlar; ADÜ Fen Edebiyat Fakültesine de “maddi destek” sağlamışlar.

Bu maddi desteği de ifa ettikten sonra mutlaka ifşa etme gereği duyan TKB’nin bahsini geçirdikleri sanat galerisine (müzeye) dün yaptığım ziyaretten sonra gördüm ki, yaptıklarını söyledikleri maddi bağış ile gerçekleşen eylem, sanata yapılan destek bazında evet; “bir ilk”..

Burada da TKB’ne şahsım olarak “Şampiyon belli, ikinci kim?” övgüsünü layık görüyorum. Çünkü ortalama bir ay içinde iki hayır-hasanet faciası yaratmak her Sivil Toplum Kuruluşunun harcı değil.

Ulusumuzdaki diğer STK’lar da “dallarında ilk”ler olan bu başarıları karşıdan mel mel bakıp dursunlar.

* * *

Sanata ve kültüre yapılan bu muhteşem maddi yardım sonucunun ne olduğunu söylemeyeceğim, fotoğraflamayacağım.

İlimizde olan bir üniversite var ve bu üniversite de fakültesi ve öğrencileri için çaba harcayan kıymetli hocalarımız var. Bilgi birikimleri, donanım ve çabaları ile öğrencilerine ve üniversitelerinin bulunduğu ilin hemşehrilerine sundukları, başlangıç aşamasında olan güzel bir sanat galerisi kurmuş ve büyütme çabasındalar.

Bu sanat galerisine gidin, gidin ki bu iyi niyetli öğretim üyelerimiz kendi dallarının oluşturduğu vizyonlarını sergiledikleri sanat galerisine bolca ziyaretçi geldiğini görme keyfiyle yorgunluklarını hafifletsinler.

Bir bakıma bu bizim hemşehrilik vazifemiz; biz bize yakışanı yapalım hemşehrilerim.

Sevgiyle kalın dostlar…

Sepetim