0.542. 537 86 70

Teşekkürler Başkan Alıcık’a…

Nazilli Belediyesi tarafından polislik ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarına hazırlanan gençler için başlatılan “Gençlerimizin Geleceğini Destekliyoruz’’ Projesi kısa sürede amacına ulaştı. Başkan Alıcık’ın büyük önem verdiği proje ile son 2 yılda BESYO ve polislik sınavlarını kazananların sayısı 3 katına çıktı. Projeye katılarak başarılı olan gençler ve aileleri ise Başkan Alıcık’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

2017-11-12

“Nazilli’de BESYO ve polislik sınavlarını kazananların sayısı üç katına çıktı..”

Nazilli Belediyesi tarafından polislik ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarına hazırlanan gençler için 2014 yılında başlatılan “Gençlerimizin Geleceğini Destekliyoruz” Projesi kapsamında Sümer Rekreasyon alanı içerisindeki Rıdvan Dilmen Kapalı Spor Salonu, Sümer park koşu alanı ve belediyenin diğer spor alanları tahsis edilmişti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın büyük önem verdiği ve öncülük ettiği proje sayesinde sınavlara daha rahat hazırlanma imkânı bulan gençler mülakatları kazanarak Türkiye’nin çeşitli illerinde eğitimlerine başladı.

“Bu gençlerimiz okuyup öğretmen, antrenör, spor adamı ve polis olarak ülkemiz için mücadele edecekler. Bizim de bunda bir desteğimiz oluyorsa ne mutlu bize” diyen Başkan Alıcık şunları söyledi:

“3 yıldır devam eden Beden eğitimi ve spor bölümü sınavlarında 1’inci senesinde 19 öğrencimizden 16’sı, 2’nci senesinde 26 öğrenciden 20’si, 3’üncü senesinde 29 öğrencimizden 22’si kazanma başarısı göstermiştir.

Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz yaklaşık 9 aylık bir eğitim sürecinde belediyemizin Sümer Park Rıdvan Dilmen Spor Salonu, Sümer park koşu parkuru ve belediyemizin diğer spor alanlarında antrenmanlarını yapıp Temmuz ve Ağustos aylarındaki sınavlara en iyi şekilde hazırlanıp rakipleriyle yarışarak hayallerindeki okullara girmek için ter döküyorlar.

Biz de Nazilli Belediyesi olarak geleceği için mücadele eden bu gençlerimizi destekleyelim istedik. Nazilli ve çevresindeki gençlerimiz sağlanan imkânlarla sınavlarda daha avantajlı olsunlar istedik. 3 yıldır bu projemizi yürütüyoruz. Gençlerimiz sınavları en iyi derecelerle kazanarak hem ailelerini hem de bizi sevindiriyorlar.

BESYO’ya hazırlanan gençlerimizin yanında polisliğe hazırlanan gençlerimiz de var. Geçen 2 yıllık sürede Nazilli ve çevresinden kazanan gençlerimizin sayısı 2-3 katına çıktı. 18. Dönem POMEM ( Polis Eğitim merkezi ) sınavını 15 gencimiz kazanıp şu an görevlerine başladılar. 19. Dönem PÖH ( Polis Özel Harekât)’da 13 gencimiz göreve başladı. 20. Dönem POMEM ile 8 gencimiz okuluna devam ediyor. Yine 2 gencimiz Polis Akademisi’ni kazandı. Bu başarıların artarak devam ettiğini görmek projemizin başarılı olduğunun en büyük kanıtıdır.”

“HAYALLERİMİZE BAŞKAN ALICIK SAYESİNDE KAVUŞTUK”

Yıllardır beden eğitimi öğretmeni olma hayali kuran ve “Gençlerimizin Geleceğini Destekliyoruz” Projesi ile sınava hazırlanan Oğuz Aksoy, Başkan Alıcık’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek okulu 1’inci olarak kazandığını kaydetti.

Nazilli Kız Meslek Lisesi’nden mezun olan Yasemin Şen, “Hayalim beden eğitimi öğretmeni olmaktı. Şimdi okulunda okuyorum, teşekkürler Başkanım” dedi.

Fen lisesi mezunu kızının en büyük hayalinin beden eğitimi öğretmenliği yapmak olduğunu söyleyen Baba Salih Yalın, “Evlatlarımız 9 ay boyunca çok iyi çalıştılar. Kızım Türkiye’nin en iyi okulunu kazandı. Gençlerimize bu desteği veren başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Başkanımız bize bu imkânı vermeden önce arkadaşlarımız sınavlara hazırlanmak için İzmir’e gidiyordu. Proje ile sınavlara hazırlanma şansı bulduk. Hayallerimize Başkan Alıcık sayesinde kavuştuk” diyen Gökhan Karlıdağ ise,18. Dönem POMEM sınavlarını kazandı ve Kilis’te polislik mesleğine başladı.

Öğrencileri sınavlara hazırlayan Türkay Koşar ve projeye büyük destek veren Başkan Alıcık’a teşekkür eden öğrenci velisi Ayhan Öztürk, “Oğlum 18. Dönem POMEM mülakatlarına başvurdu ve Türkay hocayla çalışıp sınavda en iyi puanı alarak kazandı. Şimdi Sakarya'da görev yapıyor” dedi.

Mehmet Koyuncuoğlu ise, “Kardeşim BESYO için çalışıyordu. Ben de Polis Özel Harekât için başvuruda bulundum. Nazilli’de sınavlara hazırlanmak için çalışma alanı olduğunu duyunca kurslara katıldım ve kazandım. Şimdi Polis Özel Harekât için Kırşehir’de eğitimlere başlayacağız” diyerek Başkan Alıcık’a teşekkür etti.

 

Sepetim