0.542. 537 86 70

Spor Tırmanış Türk Milli Takımı Balkan şampiyonu oldu..

Efeler Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Spor Tırmanış 2022 Balkan Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı; 6 altın, 7 gümüş, 8 bronz madalya ile şampiyon oldu.

2022-05-23

Efeler Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Spor Tırmanış 2022 Balkan Şampiyonası kupa töreni ile sona erdi.

21 Mayıs’ta Efeler’de düzenlenen yürüyüşle başlayan ve iki gün süren Spor Tırmanış 2022 Balkan Şampiyonası Türkiye, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan'dan toplam 81 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Efeler Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Spor Tırmanış 2022 Balkan Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı; 6 altın, 7 gümüş, 8 bronz madalya ile şampiyon oldu.

3 altın, 5 gümüş, 2 bronz madalya ile Bulgaristan’ın 2’nci ve 3 altın, 2 bronz madalya ile Yunanistan’ın 3’üncü olduğu şampiyona madalya töreni ile son buldu.

Düzenlenen seremonide, dereceye giren yarışmacılara madalyalarını Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ve Gençlik ve Spor Aydın İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu verdi.

“EFELER’İ SPOR KENTİ YAPACAĞIZ..”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Göreve geldiğim günden bu yana dünyada ve Türkiye’de en çok bilinen, en çok ilgi duyulan futbolun dışında da spor yapmak isteyen gençlerimize, çocuklarımıza da bir alan açmak istedik. Ege Bölgesi’nde, bu büyüklükte olimpik başka hiçbir tırmanma duvarı yok. Bu duvarı sporcularımıza kazandırmanın büyük bir mutluluğunu gururunu yaşıyorum. Burada, Türkiye şampiyonası yapıldı ve Balkan Şampiyonası’nın da burada yapılacağıyla ilgili bana söz vermişlerdi, bugün onu da gerçekleştirdik. Şampiyonaya katılan tüm sporculara çok teşekkür ederim. Yalnız bu spor dalında değil, başka spor dallarında da Efeler ilçesini bir spor kenti yapma konusunda kararlıyız. Bütün belediye meclis üyelerimizle birlikte bunu gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Sepetim