0.542. 537 86 70

Söke Amerikan Kültür Koleji Voleybolda Türkiye 3.’sü oldu..

Aydın’ın okullar bazında, voleybol branşında daha önce elde edilmemiş büyüklükteki bu başarı sevinçle karşılandı.

2022-03-31

2021-2022 Sezonunda önce Aydın Okullar Arası Yıldız Kızlar Voleybol İl 1.’si olan ve ardından 5-7 Ocakta Manisa’da bölge şampiyonasında ve16-20 Şubat tarihleri arasında da Burdur’daki yarı final müsabakalarında şampiyon olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan Özel Söke Amerikan Kültür Koleji, burada Türkiye şampiyonu olabilmek için mücadele etti.

23-27 Mart tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında birbirinden zorlu takımlarla mücadele eden lacivert-siyahlılar, 1. ve 2. gün Çanakkale ve İstanbul temsilcilerini yendi. Grubundaki son maçını ise İzmir temsilcisi Özel Rota Koleji ile yapan Özel Söke Amerikan Kültür Koleji, baştan sona kadar çok çekişmeli geçen müsabakayı kaybederek grup 2.’si oldu ve yarı finale yükseldi.

Yarı finalde de turnuva sonunda Türkiye Şampiyonu olan Mersin Piri Reis Ortaokulu ile eşleşen Aydın temsilcisi, bu müsabakayı da kaybedince 3.’lük müsabakasında İzmir Gelişim Koleji ile eşleşerek galip geldi ve şampiyonadan 3. olarak ayrıldı.

Aydın’ın okullar bazında, voleybol branşında daha önce elde edilmemiş büyüklükteki bu başarı Aydın’da sevinçle karşılandı.

Şampiyon olamamanın hüznü ile 3. Olmanın sevincini bir arada yaşadıklarını belirten Antrenör Mutlu Yıldırım “Türkiye çapında elde edilmiş çok büyük bir başarı bu. Çok sayıdaki takımın arasından sıyrılıp 3. olabilmek kolay değil. Çok çalıştık, çok çabaladık. Amacımız Türkiye Şampiyonluğuydu fakat olmadı. Bu şampiyona bizler için hem bir gurur kaynağı ve hem de eksikliklerimizi görebilmek adına fırsatı oldu. İnanıyorum ki artık, önümüzdeki süreçte, Türkiye Şampiyonu adaylığına daha fazla yakınız. Birçok takımın rüyası olan bu başarı, yalnızca benim çabalarımla ortaya çıkmış bir başarı değil. Bu kupanın arkasında, başta Kurucu Temsilcimiz Ömer Yaraş ve Genel Müdürümüz Mehmet Ünal olmak üzere; okul yönetimimiz, bütün öğretmen arkadaşlarım, gece gündüz demeden çalışan çocuklarımız, onlardan her türlü desteği bir an bile olsun esirgemeyen fedakâr velilerimiz var. Ben her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Bu güzel başarı Aydın’ımıza armağan olsun.” dedi.

Sepetim