0.542. 537 86 70

Sevinç Karataş’ın imar değişikliğinde yeni gelişme…

Didim Belediyesi Meclis Üyesi Sevinç KARATAŞ’ın kendi arsaları ile ilgili olarak buram buram rant kokan imar değişikliği talebinin Didim Belediyesi imar komisyonundan geçmeyerek eksikliklerinin tamamlanması için iade edildiğini buradan yazmıştık.

2022-01-05

Bu karara çok sinirlenen Sevinç KARATAŞ’ın eşi ve eski CHP İlçe Başkanı Gökmen KARATAŞ’ın Belediye Başkanı A. Deniz ATABAY’ın makamını bastığını ve o an orada bulunan İmar Komisyonu Başkanı CHP Meclis Üyesi Gül ÜLKER’e bağırıp çağırdığını, bu duruma sinirlenen ATABAY’ın Gökmen KARATAŞ’ı makamdan kovaladığını tüm Didim kamuoyu biliyor.

İş kişisel ranta gelince kendi partisinin Meclis Üyesine bile hakaret edenlerin piyasada ne yüzle dolaştıkları da en başta kendi partililerinin oturup düşünmesi gereken bir durum.

Bizim için ilginç olan, Gökmen KARATAŞ’ın komisyon başkanına dönüp “Senin talep ettiğin düzenlemeler en az 1 yılımızı alır” dedikten sonra nasıl oluyor da aynı proje 1 ay içerisinde tekrar meclis gündemine geliyor merak ediyoruz.

İmar komisyonun ret gerekçeleri nasıl ve ne zaman ortadan kalkmıştır.

“Ranta Geçit Yok” diyen ATABAY başta olmak üzere, CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri büyük ihtimalle yarın bu yüzden yargı önüne çıkacaklarını bilmiyorlar mı?

Konunun tam da burasında toplum vicdanını yaralayan bir tavırdan bahsetmek isteriz.

Duyumlarımıza göre adı bizde saklı CHP’li Meclis Üyelerinden biri konu hakkında şöyle demektedir.

“Bende biliyorum projenin kanunsuz olduğunu ama Sevinç hanım geçenlerde benim getirdiğim bir projeye EVET demişti, şimdi ben onun projesine HAYIR dersem ayıp olur.”

Mazereti kabahatinden büyük dedikleri bu olsa gerek.

Be hey şaşkın Meclis Üyesi, senin kanuni olarak problemsiz olan projene EVET dedi diye, sen onun kanunsuz projesine EVET demeni gerektirmez, bu biirrr.

Senin liderin KILIÇDAROĞLU hükümetin bürokratlarına “Önünüze gelen kanunsuz tekliflere hayır deyin yoksa yarın hesap verirsiniz” derken, sen hangi akıl ve ahlakla kendini böyle savunursun bu ikiiii.

Bu gün itibari ile adın bizde saklı, fakat oylamada kullanacağın oya göre adını ifşa etmekte boynumuzun borcu olsun, bu da üç..

Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla tabirinden, oylamadaki herkesi mercek altına alıp verdiği oyun hesabını bu gün bu topluma, yarın adalete vermesi için elimizden geleni yapacağızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Yok öyle garibanın kulübesini kafasına yıkıp, turizmcinin tesisini tırnaklayıp, kendi rant projelerinize yol vermek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 1/5000’lik planların arkasından dolanmak size mi kaldı?

Gökmen KARATAŞ’ın müdürlüğünü yaptığı, kayınpederine ait kaçak benzin istasyonunun yıkım süreci bile 2 yıl sürmüş, Didim Belediyesi, al gülüm ver gülümle zarara uğratılarak milyonlarca lira tazminat ödenmişti.

Aynı durumun tekrar aynı aileye rant sağlamak için ortaya getirilmesinden kimlerin menfaati var?

Didim Belediyesinin Meclis Üyelerinin, kendilerine oy veren dürüst insanlara karşı duyduğu sorumluluğun, ATABAY’dan ya da Sevinç KARATAŞ’tan aldıkları bir talimat kadar değeri yok mu?

Meclis Üyeleri olarak siz kanunsuzlukları onaylayan notermisiniz?

ATABAY “Sizi ben seçtim, ne istersem yapacaksınız” diyebilir.

Korkmayın. Bu halk her daim dürüst olanın yanında olmuştur.

Sadece şunu talep edecek kadar yürekli olun yeter.

İlk planı da, ikinci planı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve Şehir Plancıları Odasına gönderelim, onların görüşüne göre bizde kararımızı değerlendirelim demeniz yeterli.

Didim halkının ve bizim gözümüz üzerinizde, bu büyük dürüstlük sınavından yüzünüzün akıyla çıkın, bizde sizlere buradan alkış tutalım, teşekkür edelim.

Saygılarımızla..

 

Okunma sayısı: 8.452

Sepetim