0.542. 537 86 70

Savaş ve Erdem ADÜ’yü ziyaret etti…

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret etti. Milletvekillerine Teknokent’i gezdiren Rektör Bircan, “ADÜ bünyesinde kurduğumuz Teknokent ilimizin ekonomik kalkınmasında lokomotif güç olacaktır” dedi.

2017-12-28

AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Milletvekili Mehmet Erdem ile birlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaçtı, AK Parti’nin lokotif isimlerinden Ali Metin Akar’ın da katıldığı ziyarette Rektör Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Mustafa Arslan ile Recai Tunca konuklara ev sahipliği yaptılar.

Millevekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem’i 32 dönüm arazide kurulan Teknokent’i gezdiren Rektör Cavit Bircan, ADÜ’nün dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yerini aldığını ve bu nedenle tercih edilen önemli bir üniversite haline geldiğini kaydederken, üniversitenin sadece eğitim alanında değil, sağlık ve sanayi hamlesi üzerinde de önemli projeler ürettiklerini söyledi.

ADÜ bünyesinde projelendirilip hayata geçirilen TEKNOKENT ile Aydın Sanayisinde önemli gelişmelerin yaşanacağını ifade eden Rektör Bircan, Aydın’ın gelişip kalkınmasına önemli katlılar sağlayacak bu projenin Aydın’a yatırım yapacak önemli firmalara önderlik yapacağını kaydetti.

Aydın’da kurulan Teknokent’e yatırımcıların daha şimdiden büyük ilgi gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Rektör Bircan, 44 firmanın burada yer almak için müracaat ettiğini belirterek, Teknokent’in ADÜ’nün üniversitelerarası başarı sıralamasında da önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Teknokentimiz Aydın’un ufkunu açacak önemli bir projedir” diyen Rektör Bircan, Üniversite-Sanayi işbirliğinde en önemli adımların Teknokent aracılığı ile atılacağını dikkate sunarken, “ADÜ bünyesinde kurduğumuz Teknokent ilimizin ekonomik kalkınmasında lokomotif güç olacaktır” dedi. Rektör Bircan 32 bin 600 metrekare alanda kurulan Teknokent’e Sanayi Bakanlığı’nın büyük destek verdiğini sözlerine eklerken projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“TENKONENT AYDIN İÇİN ÖNEMLİ BİR ATILIMDIR..”

Teknokent’in ADÜ’nün genç beyinleri tarafından projelendirilip Aydın’a kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve her türlü desteği vereceklerini söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Savaş, “Bu girişimden dolayı başta Rektörümüz Cavit Bircan olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Teknokent Aydın için önemli bir atılımdır. Ülkemiz adına, ekonomi adına, kalkınma adına çok önemli bir projedir. Ülkemizin kalkınmasında ve 2023 hedeflerine ulaşmamız adına bu tür girişimlerin artması gerekir. İhracatta teknoloji ürünlerinin oranı çok önem arz etmektedir. O nedenle Üniversite sanayi ilişkisini daha fazla teşvik etmeliyiz. AK Parti olarak bu tür girişimlerin sonuna kadar destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gördüğüm Teknokent beni çok heyecanlandırdı. ADÜ’nün Aydın’a kazandırdığı bu proje için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” dedi.

Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem beraberindekiler ile birlikte daha sonra Rektör Cavit Bircan’ın makamında bir süre görüştü. Bu görüşme sırasında ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin sürekli gelişiminden söz edildi. Hastane koşullarının her geçen gün iyileştiğini söyleyen Rektör Bircan, organ nakli yapabilir duruma gelmekten memnunluk duyduklarını kaydetti. İlk böbrek naklini Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi nezaretinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Rektör Bircan, ilk akciğer naklini de başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem daha sonra AK Parti Yedieylül Mahalle Temsilcilerinden Durmuş Uzuner’in oğlu Çağlar Uzuner’in cenaze törenine katılmak üzere ADÜ’den ayrıldı.

EFELER İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET..

AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Savaş yeni atanan Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaçtı’yı ziyaret ederek başarılar diledi.

HABER: HASAN KADİFE

Sepetim