0.542. 537 86 70

Şaibeli Amfitiyatro yıkılıyor mu?

Edinilen bilgiye göre, yıkımın inşaatın yanlış parsel üzerine yapıldığı gerekçesi ile yapıldığı iddia edildi.. Bu yanlışla ortaya çıkacak kamu zararı ne olacak? Sorumlularından hesap sorulup rücu edilecek mi ?

2022-06-06

Aydın Valiliği’nin Didim’in en güzel tabiat harikalarından biri olan 2. Koy’da hazine arazisini Amfitiyatro yapılmak üzere Didim Belediyesi’ne devretmesi sonrası yasaya uygun olmayan 21/B ihale yöntemiyle 2 kez ihale edilerek yapımı hızla devam eden inşaatın yanlış yapıldığı öne sürülen bazı bölümleri yıkılıyor.

Mavi Didim Gazetesi’nden Ergun Korkmaz’ın sosyal medya hesabından paylaştığı video görüntüsü ile yıkım kamuoyuna duyuruldu. (Videonun lingi.. https://www.facebook.com/mavididimgazetesi/videos/602494530908262)

Turizm sezonu nedeniyle kentte inşaat yasağı başlatan hatta inşaat yasağı delinmesin diye beton santrallerini zabıta denetimi ile kontrol altında tutan Didim Belediyesi kendi koyduğu inşaat yasağına yine kendisi uymadı.

Baştan beri yapımı şaibeli olan Amfitiyatro inşaatında yıkım işlemi başladı. İnşaatın giriş bölümünden başlatılar yıkım işlemini Ergun Korkmaz çektiği video görüntüsü ile sosyal medya hesabında paylaştı.

Yıkımın gece yarısı başlatılması ve yapılması Didim kamuoyunda merak konusu oldu..

Edinilen bilgiye göre, yıkımın inşaatın yanlış parsel üzerine yapıldığı gerekçesi ile yapıldığı iddia edildi.

Bir başka iddia ise, tesisat çalışması.. Bir de insanlar dışarıdan atlamasın diye istinat duvarı yapılacağı şeklinde.

Bu konuda yapılan yorum ise "Beceriksizlik diz boyu tesisatı ve istinat duvarını bile beceremediler" şeklinde.

Kamuoyu adına başta Aydın Valilisi olmak üzere yetkililere soruyoruz:

Bu yanlışla ortaya çıkacak kamu zararı ne olacak? Sorumlularından hesap sorulup rücu edilecek mi ?

Öte yandan, Didim Belediyesi inşaat yasağını, “Hemşehrilerimize Duyurulur; Turizm sezonunun başlaması nedeniyle Kentimizde 15 Mayıs ve 15 Ekim 2022 tarihleri arasında inşaat yasağı uygulanacaktır. Hemşehrilerimize gösterecekleri dikkat ve anlayış için teşekkür ederiz” şeklindeki ifadeler ile duyurmuştu.

Sepetim