0.542. 537 86 70

Polisi yumruklayan Atabay'a soruşturma açıldı..

Ahmet Deniz Atabay hakkında, devlitin polisine hakaret, tehdit ve yumruklu fiziki eyleminden dolayı soruşturma açıldı.

2021-07-10

14 Haziran'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle bir otelin belediye ekiplerince mühürlenmesinin ardından, Belediye Başkanı Deniz Atabay, Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu, Avukatı Nizamettin Bulut'a bir restoranda süpürge sapı sopası ile saldırı gerçekleşti. Saldırıda Başkan Atabay ve avukatı darp edildi.

Olaydan sonra restorana gelen polis ekipleri ile başkan arasında yaşanan gerginlikte, zil zurna sarhoş olan Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sivil polisin üzerine yürüyerek hakaret, tehdit ve yumruk atarak fiziki eylemde bulundu.

Olayın ardından 160 promil alkollü olan Atabay, “Bu memlekette varsa devlet gelsin buraya. O devlet buraya gelecek” şeklindeki ifadelerle tehditler savurdu.

Daha sonra hızını alamayan Atabay, 15-20 kişilik bir ekiple gece yarısından sonra Kaymakamın lojmanını bastı, devletin kaymakamına hakaretler, tehditler savurdu.

Atabay’ın yumruk attığı polis memurunun şikâyeti üzerine Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, “Devlet görevlisine hakaret, tehdit ve fiziki eylemde bulunulduğu” iddiası ile soruşturma başlattı.

Öte yandan Atabay’ın 20 kişilik gurupla Kaymakam Lojmanını basması, hakaret ve tehditler savurması hakkında başta Aydın Valiliği olmak üzere devletin yetkilileri suskunluğunu koruyor.

Sepetim