0.542. 537 86 70

Otizm Yaşam Merkezi gurur veriyor..

ÜLKENİN HİÇBİR YERİNE EFELER’DEKİ KADAR KAPSAMLI BİR OTİZM MERKEZİ YOK..

2022-04-05

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kente kazandırdığı, kapasitesi ve fonksiyonlarıyla fark yaratan Otizm Yaşam Merkez’inde eğitim gören çocuklar, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Otizm Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte  aldıkları eğitimle geliştirdikleri becerilerini sergileyen özel çocuklar yaptıkları birbirinden güzel resimlerini sergilendi, halk oyunları oynandı, mini konser verildi. Çocuklarının performanslarını mutluluk gözyaşlarıyla izleyen aileler; merkezde aldıkları eğitimle 2 buçuk ay gibi kısa bir sürede büyük ilerleme gösterdikleri için Otizm Yaşam Merkezi’ni kente kazandıran Başkan Atay’a teşekkür etti.

“ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM”

Etkinlikte konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Merkezimiz açılalı yaklaşık 2 buçuk ay oldu. Siz veliler olarak, çocuklarınızın Otizm Yaşam Merkezi’nde aldıkları eğitimden ne kadar faydalandıklarına şahit oldunuz. Çocuklarımızla, öğretmenlerimiz, personelimiz ve siz kıymetli aileler ile gurur duydum. Çok doğru bir iş yapmışız. Çocuklarınız bize emanet. Onların yaşamını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, kalitesini arttırmak ve hayata tutunmalarını sağlamak için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım. Söz verdim gereğini yapacağım” diye konuştu.

“ÜLKENİN HİÇBİR YERİNE BU KADAR KAPSAMLI BİR OTİZM MERKEZİ YOK”

Hayata geçirdiği projeler hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Mehmet Fatih Atay, “16 Mart’ta sadece kadınların çalıştığı % 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nı hizmete açtık. İstanbul’dan çok sayıda gazeteci geldi. Onlara Efeler’imize kazandırdığımız merkezlerimizi gezdirdik, tanıttık. En çok etkilendikleri yer Otizm Yaşam Merkezi oldu. ‘Anadolu’nun her yerine gidiyoruz ama hiçbir yerde böylesine kapsamlı, böylesine büyük bir otizm merkezi görmedik, size teşekkür ederiz’ dediler. Gurur duydum ama bu gurur hepimizin. Sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Efeler Gastronomi Festivali’mize de çok sayıda sanatçı dostumuz, gazeteciler ve yazarlar geldi. Onlara da bu merkezimizi gezdirdik. Gözyaşlarını tutamadılar. Eğitimlerinin henüz başında bu yetenekleri kazanan çocuklarımızı kutluyorum. Alacakları eğitimle, gelecekte hiçbirimizden bir farklarının olmayacağına inanarak, hepinize teşekkür ederim” dedi.

* * *

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik öncesinde Erasmus Kısa Dönem Öğrenci Hareketliliği programıyla eğitimlerinin bir bölümünü Atabey Anadolu Lisesi’nde sürdürmek için Efeler’e gelen Portekizli, Kuzey Makedonyalı ve Hırvat öğrenciler, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile bir araya geldi.

“EFELER’İ ÇOK BEĞENDİK”

Efeler’i çok sevdiğini söyleyen Kuzey Makedonyalı öğrenci Angela, “Efeler çok güzel bir şehir, çok beğendim. Gezilecek yerlerini ve insanlarını çok sevdim, burada olmaktan çok memnunum” diye konuştu. Hırvatistan’ın Varazdin şehrinden geldiğini söyleyen Lovro ise Aydın’da Türk kültürünü tanıma imkânı bulduğunu bu sebeple çok mutlu olduğunu belirtti.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Okul Müdürü Davut İlbaş ve projenin koordinatörlüğünü yapan İngilizce Öğretmeni Alparslan Sarp, Başkan Atay’a misafir öğrenciler için düzenlenen yemek ve destekleri için teşekkür etti. Sarp, program kapsamında Efeler’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler için sportif faaliyetler ve dış mekân aktiviteleri ile geleneksel dansların tanıtıldığı kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Sepetim