0.542. 537 86 70

Milletvekili Bülbül’den çiftçiye destek..

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, tarımsal amaçlı üretim yapan büyük hayvancılık işletmelerinin kullandığı elektrik tarifelerinin çok yüksek olduğunu ve işletmelerin kapanma noktasına geldiğini söyledi.

2022-02-26

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis Genel Kurulunda girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerin ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğini söyledi. “Ekonominin kötü yönetilmesi esnafı, emekliyi, çalışanı işçiyi yoksullaştırdığı gibi çiftçileri de üretimden uzaklaştırmıştır” diyen Bülbül şunları ifade etti:

“Tarımsal amaçlı üretim yapan büyük hayvancılık işletmelerini mazot, yem gibi girdi maliyetlerinin artması zaten zor duruma sokmuşken, elektrik ücretlerinin de fahiş şekilde zamlanması ticarethane kategorisinde değerlendirilen ve en yüksek birim fiyattan elektrik faturasını ödeyen bu yerleri kapanma noktasına getirmiştir. Tarımsal amaçlı üretim yapan büyük hayvancılık işletmelerinin talebi eklektik aboneliklerinde ya “tarımsal” olarak bir kategori açılması ya da daha uygun birim fiyatından ödeme yapılması için düzenleme getirilmesidir. Tarımsal sulama için elektrik kullanan ama fahiş fatura ile boğuşan çiftçinin çığlığı duyulmalıdır. Elektriğe yapılan zamlar geri alınmalıdır.”

Sepetim