0.542. 537 86 70

Kocaman kulaklı bayram şekerlerim ile..

Kocaman kulaklı, dikdörtgen ve sarı yüzlü, şöhretlerini belli etmek için hınzırca gülümseyen bayram şekerlerim, bayramın habercisi hınzır şekerlerim…

2022-05-01

Sıradan bir ramazan akşamında komşuya teslim edilen kargo paketimi, komşumun iftar huzurundan sonra açmak aklıma geliverdi.

İçinde ne olduğunu biliyorum ve bu yüzden her zamanki paket açma usulümle, yavaaşça parçalayarak açtığım paketten eşyamı aldım ve poşeti atmak üzereyken avuç içi kadar bir ağırlık fark ettim, merakla poşetin içine baktım ve…

Köşeye toplanmışlar; kocaman kulaklarıyla parlak sarı yüzlü birkaç ‘şey’, ürkek bir şekilde birbirlerine sokulmuş ve ışıl ışıl gözler ile bana bakıyorlar.

Bildikleri bir yerden, bilmedikleri bir şehirdeki herhangi bir eve gelmenin ürkekliği vardı gözlerinde. Kocaman kulakları, parlak sarı dikdörtgen yüzleri ve ışıl ışıl gözlerinde kendinden emin tavırlarını da fark etmemek mümkün değildi; kendilerinden emindiler, çünkü onların zamanına hazırlanıyorduk.

Göz göze gelmemizle birbirimize gülümsememiz bir oldu.

Benim gülümsemem mutluluktan, onlarınki şöhretlerindendi; zamanlı varlıklarından belliydi bu. Tutamadım kendimi, tutmak için de hiçbir şey yapmam. Zaten söz ve durum konusu sevinç ve mutluluksa kendini tutarak mutluluğunu belli etmemenin ego olduğu kanısındayım. Bu durumlarda cool olmak adına kasılarak sevincimi ziyan edemem.

Mutluluğunuzu, sevincinizi belli edin, edin ki size bunu layık gören kendiniz, diğer insanlar, hayvanlar ve doğa da başarısını görsün ki kendine düşen mutluluk payından faydalanıp, doyuma ulaşsın ve mutlu olan sayısı ikiye katlanarak döngü devam etsin.

Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz durumları, mutluklarınızı yaşama kanalize edin; bu süreç sizin özgür olabilme yollarınızın ipuçlarını verecektir. Döngülü bolca mutluluk, özgürlüğün ilk yazlarından birisidir.

Ve… Kendimi tutamayıp çığlığı basmışım; “Ayyyyy ilk bayram şekerleriiiim, hem de birsürüüüü, yaşasıııııınn…”

* * *

Kocaman kulaklı, dikdörtgen ve sarı yüzlü, şöhretlerini belli etmek için hınzırca gülümseyen bayram şekerlerim, bayramın habercisi hınzır şekerlerim.. biz üç kadını safça gülümsetti ve komşularımın bir görev edası ile avucumun içinden şekerlerini alışlarını izledim. Kıymet bilene bir avuç tatlı bir mutluluk bu.

Evet, bayram geldi, söz konusu da bayram şekeri ise onu paylaşmak ve almak, vakur bir eda ile yapılası ciddi bir görevdir; çünkü ucunda mutlu olacak olan çocukluğumuz var.Ama unutmayın ki şeker toplamak için büyüklerimizin evlerine bizzat gidip, ellerini öpüp, şekerleri haketmeliyiz.

Ben de iki yanak boşluğuma fındıklı akide şekerleri koyup, kıtırdatarak bayram geçireceğim.

MUTLU BAYRAMLAR..

Sevgiyle kalın dostlar...

Sepetim