0.542. 537 86 70

Kılıçdaroğlu, Aydın Tekstil Park’ı hizmete açtı.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ülkenin zor şartlardan geçtiğini ifade ederken katılımcı halka “sakın moralinizi bozmayın. Biz bu ülkenin insanlarına hizmet için geliyoruz” diye seslendi.

2022-06-22

Aydın Tekstil Park açılışını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada bir kentin yeşile ve ağaçlara ihtiyacı olduğunu belirtirken “Burayı beton ormanı mı yapsaydık” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydınlılara hizmet için yola çıktığını ve gereğini de yaptığını ifade ederek, “Eğer Türkiye’nin de böyle yönetilmesini istiyorsanız bize katılacaksınız. Bizim yolumuz aydınlık yoludur” dedi.

Ülkenin zor şartlardan geçtiğini ifade eden kılıçdaroğlu  katılımcı halka “sakın moralinizi bozmayın” diye seslenirken “önünüze sandık gelecek, elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanacaksınız. Gözümüzü korkutmaya çalışıyorlar, korkmuyoruz.. güvendiğim tek şey var bu ülkenin halkı, insanları.. Biz bu ülkenin insanlarına hizmet için geliyoruz” diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise konuşmasında, 177 bin metrekare Aydın Tekstil Park alanının 4 yıl mücadeleden sonra 2012 yılında 10 milyon liraya kamulaştırıldığı hatırlatarak “Biz burayı Aydınlıların vergileriyle kamulaştırdık. Eğer bu alanı kamulaştırmamış olsaydık şu an burası beton yığını olacaktı. İstedik ki burası Aydınlıların olsun, 1 milyon 150 bin kişinin kullanacağı bir yeşil olanı olsun istedik” dedi.

Aydın BŞB olarak Aydın’a 2,5 milyar lira yatırım yaptıklarına ayrıca vurgu yapan Başkan Çerçioğlu, uyguladıkları sosyal projelerden söz ederken, “Hizmet önceliğimiz sosyal belediyeciliktir. Bu hizmeti verirken insanlarımız arasında ayrım yapmadık, adil eşit davrandık, kimseyi ötekileştirmedik. 3 otizm merkezi açtık. Bir ay sonra Nazilli, 3 ay sonra da Kuşadası’nda otizm merkezini hizmete açacağız. Tarıma dayalı desteklerimiz de sürekken çiftçimizin yanında olduk gübre, tohum, fide desteği verdik, kooperatiflerimizi de destekliyoruz” diye konuştu.

Çerçioğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Sizlerin destekleriyle bu alanı tekrar Aydın halkına kazandırmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bugün yine Mimar Sinan Mahallemizde yaptığımız 30 bin metrekare büyüklüğündeki, kütüphanemiz ve 36 adet alt yapı tesisi, sanat yapıları ve diğer tesislerin açılışını ve temel atmalarını gerçekleştireceğiz. Bu güne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 2,5 milyarı aşan yatırım yaptık, bir bu kadar daha yatırım yapacağız. Sayın Genel Başkanım, önümüzdeki dönemde de riyasetinizle daha büyük işler yapmaya, daha çok çalışmaya, halkın emanetine sahip çıkmaya tekrar tekrar söz veriyorum.”

NAZİLLİ VE KUŞADASI’NA OTİZM MERKEZİ MÜJDESİ

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla her zaman fakir fukaranın, garip gurabanın yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirten Çerçioğlu, “Uyguladığımız sosyal projelerle, Aydın’da hiç kimse yatağa aç girmez, Aydın’da hiç kimse soğuktan üşümez. Bizim en büyük önceliğimiz sosyal belediyeciliktir. Bu hizmeti yaparken hiçbir ayrım yapmadık. Herkese adil ve eşit davrandık. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötekileştirmedik. Özellikle dezavantajlı çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız en üst noktada. 3 tane otizm merkezi açtık. Buradan müjde vermek istiyorum. 1 ay sonra Nazilli’de, 3 ay sonra da Kuşadası otizm merkezlerimiz hizmete girecektir” dedi.

“AYDIN TARIMINA DESTEK VERİYORUZ..”

Aydın’ın en önemli tarım kentlerinden birisi olduğuna değinen Çerçioğlu şöyle konuştu:

“Ekonomisinin de yüzde 50’si de tarıma dayalıdır. Bu ekonomik koşullarda her gün artan girdi maliyetleri altında ezilen çiftçilerimizin her zaman yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize gübre, tohum, fide desteği veriyoruz. Bölgemizdeki kooperatiflerimizi destekliyoruz ve kooperatifçiliğin gelişmesi için de çalışmalarımıza tüm hızlıyla devam ediyoruz. Üreticilerimize yem ve küçükbaş hayvan desteği yapıyoruz. Ürettikleri ürün ve canlı hayvanları değerinde satın alıp, Halk Ege Et marketlerinde vatandaşlarımıza doğal, kaliteli, hijyenik ve ekonomik fiyatlarla da tüketmesini sağlıyoruz. Yani aracıları aradan çıkartıyoruz. Değerli Aydınlılar, bu zamana kadar bize vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Minnet duygularımı ifade ediyorum.”

Çerçioğlu, katılımından dolayı Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etti.

“BETON ORMANI MI OLMALIYDI?”

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, alanı daha önce de Başkan Özlem Çerçioğlu ile gezdiğini söyledi. Kentin yeşilliğe ihtiyacı olduğunu belirten Kılıdaroğlu, “Burası bir beton ormanı mı olmalıydı? Yoksa Aydınlılar için nefes alınabilecek bir mekan mı olmalıydı? Sizin oyunuza başvuruldu. Onlar böyle yapmazlar. Onlar ülken in en değerli arazilerini ranta dönüştürdüler. Onları ne yaptığını ben çok iyi biliyorum.  Ama Aydın’da CHP’li bir belediyenin ne yaptığını da en iyi Aydınlılar biliyor. Sizler biliyorsunuz” dedi.

“AYDINI VE AYDINLILARI DÜŞÜNDÜ”

Kılıçdaroğlu, Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasına dikkat çekerek, “Belediye başkanımız burayı kaç paraya kamulaştırdığını da söyledi. Sizi paralarınızla biz burayı aldık dedi. Yani burası Aydınlılarındır dedi. Buraya gökdelenler dikilebilir, lüks villalar yapılabilirdi. Sizin giremeyeceğiniz yerler de yapılabilirdi. Ama o Aydın’ı ve Aydınlıları düşündü. Ve size hizmet etmek içi yola çıktı ve gereğini de yapıyor” dedi.

“AYDIN’I DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRMEK MÜMKÜNDÜR”

Kılıçdaroğlu, açılışı yapılan alanın aynı zamanda entelektüellerin de hoşlanacağı bir mekan olacağını belirterek, “Kültür merkezleri olacaktır burada. Aydın tarımı, sanayisi ve aynı zamanda entelektüel birikimi, görkemli tarihiyle mademki efelerin mekanı, buranın entelektüel düzeyinin iyi olduğu bir kent olması gerekir. Yazarı, çizeri burada olmalıdır. Beraber bu şekilde Aydın’ı büyütmek ve Aydın’ı bir dünya markası haline getirmek mümkündür. Başkanınız önemli adımlar atıyor, atmaya da devam ediyor. Bundan sonra da sürdürecektir” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Aydın Tekstil Park’ın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Çerçioğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na günün anısına nazar boncuğu takdim etti. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açılış sonrası orman yangınını yerinde incelemek üzere Marmaris’e gitti. Kılıçdaroğlu, Perşembe günü (yarın) saat 09.00'da Taşıyıcı Esnafı ile Kahvaltı yapacak. Bu kahvaltıya taksici, minibüsçü, nakliyeci, servisçi esnafı katılacak.

Kılıçdaroğlu, daha sonra saat 11.00'de Şükran Güngör-Yıldız Kenter Tiyatro Salonunda düzenlenecek olan Üye Katılım töreninin ardından, saat 13.30'da Kuşadası’nda toplu açılış töreni gerçekleştirecek.

Sepetim