0.542. 537 86 70

Kalaycı: “Didim marka değerini yakalamalı..”

MURAT KALAYCI: “DİDİM'İ TURİZMDE DÜNYA İLE REKABET EDECEK DÜZEYE GETİRMEK ZORUNDAYIZ..”

2021-12-03

15. kez kapılarını misafirlerini açan Travel Turkey İzmir Turizm Fuat ve Kongresi'ne Mustafa Şentürk Başkanlığı’ndaki Didim Turizm Derneği de katıldı. Fuara Didim Turizm Derneği yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Turizmci İşadamı Murat Kalaycı da destek veriyor. Kalaycı, "Didim tanıtılmalı ve marka değerini yakalamalı" dedi.

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini İzmir'de bir araya getiren Travel Turkey İzmir-15. Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi, bu yıl ilk defa TTI Outdoor – Kamp, Karavan, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı'yla eş zamanlı kapılarını açtı.

Fuar, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm paydaşlarını İzmir'de buluşturdu. 2–4 Aralık 2021 tarihleri arasında 22 il ve 5 ülkeden 500 katılımcıyı 58 ülkeden gelen ziyaretçilerle bir araya getiren fuarda dünya turizm trendleri ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılıyor.

AYDIN'IN İNCİSİNE YOĞUN İLGİ

Didim Turizm Derneği, Ege Bölgesi'nin önde gelen turizm kentlerinden Didim'i tanıtmak üzere fuara katılan tek isim olarak İzmir'de yerini aldı. Dernek tarafından 50 metrekarelik alana kurulan standa Apollon Tapınağı’nın sütunları ve tapınağı andıran görseller yer aldı. Standda gerçekleştirilen Küba dans gösterisine katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk’ün yanı sıra Derneği önceki Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Murat Kalaycı, ilçedeki otel sahipleri, turizm işletmecileri, seyahat acentesi sahipleri ile çok sayıda turizmci tanıtım için gün boyu standda bulundu.

"DİDİM'İ TURİZMDE DÜNYA İLE REKABET EDECEK DÜZEYE GETİRMEK ZORUNDAYIZ"

Fuara Didim'i temsilen katılan tek isim olduklarını ve bu nedenle biraz burukluk yaşadıklarını, bu gibi çalışmalarda Didim'in tanıtılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Didim Turizm Derneği Üyesi, İşadamı Murat Kalaycı, "Didim'i tanıtmaya devam edeceğiz. Didim tanıtılmalı, marka değerini yakalamalı. Diğer turizm ilçelerimizin seviyesine çıkmak, yatırımcılara kendimizi göstermek ve Didim'i kimliğiyle dünyaya tanıtmak zorundayız. Başka yolumuz yok. Bütün dünya bunu yaparken bizde bunu yapmak zorundayız, yatırımcılarımızla bu fuarlara katılmak zorundayız. 'Bize yetiyor' anlayışıyla değil 'Didim'i daha üst seviyeye nasıl çıkartırız?', 'Didim'i nasıl geliştiririz?', 'Kentimizde turizmi nasıl geliştirebiliriz?' sorularıyla hareket etmek zorundayız. Yani kentimizi turizmde dünyayla rekabet edecek düzeye getirmek zorundayız. Çabamız da bu yüzden. 4 gün boyunca saatlerce standda olacağız, burada güzel ilişkiler ve dostluklar kuruyoruz. Bu gibi etkinliklerde Didim'i tanıtmak üzere stand kurmamak Didim'e büyük bir ihanettir diye düşünüyorum" dedi.

 

Okunma sayısı: 5.964

Sepetim