Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI

YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI
2014-2015 Ders Yılı için ilk zil çaldı. Aydın’da 176 Bin 502 öğrenci 2014-2015 eğitim öğretim yılına başladı.

Aydın’da, 788 okulda 12 bin 298 öğretmen ve 176 bin 502 öğrenci bu gün ders başı yaptı. Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve beraberindeki öğrenciler Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret ettiler. 

 

İlk ders zili öncesinde il genelindeki bütün okullar süslendi. Okula yeni başlayan minikler okul girişinde çiçeklerle karşılandı.

Ders yılının başlaması nedeniyle Efeler Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel, daire müdürleri, davetliler, öğrenci ve veliler katıldılar.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yeni öğretim yılı açılışında bilgiler verdi. İl genelinde 73’ü özel olmak üzere toplam 788 okulda 12 Bin 298 öğretmen ve 176 Bin 502 öğrencinin eğitime başladığını kaydeden Pervin Töre öğretmenlere seslenirken, “Amacımız, bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, kendisine ve çevresine yararlı olan bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi. 

Pervin Töre, öğrencilere ve velilere seslenirken, “Bilgiden başka sahip olduğumuz her şeyi siz korurken, bilgi sizleri korumaktadır. Okullar sizi bilgilendirmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan oluşturmak için vardır” diye konuştu.

“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ”

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı açılışında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, öğretmenlerin mutlu ve huzurlu bir toplumun yetiştirilmesinde üstlenmeleri gereken sorumluluk ve hedeflerinden söz ederken, öğrencilere de öğütler verdi.

Vali Ayyıldız, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin ve en önemli değerlerinin çocuklar olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Sizler, Ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye’si sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. En büyük düşmanınızın tembellik ve cehalet, en büyük dostunuzun güzel ahlâk, en güçlü silahınızın da bilgi olduğunu asla unutmayın. Geleceğimiz için sizlere en iyi eğitimi sunmak mecburiyetindeyiz. Sizlere sürekli okumayı ve düzenli olarak çalışmayı tavsiye ediyorum.”

ÖĞRETMENLERE SORUMLULUKLARINI HATIRLATTI

Vali Ayyıldız, öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını hatırlatırken, “Çocuklarımıza bilgi edinme yöntemlerini öğretirken, idealleri olan, vizyonu olan bir nesil yetiştirmek, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek temel sorumluluğunuzdur. Sorgulayan, irdeleyen, dünyaya açık beyinler hedefinizdir. Bunların yanı sıra millet bilincini yaşatabilmek için gençlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevinizdir.  Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, teknolojiyi kullanırken milletin değerleriyle uyumlu; sevgi-şefkat-merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı gençlik misyonunuz var. Çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun, milli kültürümüzü özümseyen bir gençlik istiyoruz. Kalkınma yarışında bizlere gurur verecek gençler istiyoruz sizden” dedi.

Vali Erol Ayyıldız öğrenci velilerine de şöyle seslendi:

“Anne ve babaları olarak, her şeyden sakınıp, her zorluğa göğüs gererek yetiştirdiğiniz, göz bebeğiniz olan, gelecekte bu ülkeye hizmet edecek ve çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak çocuklarınızı öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz.İlimiz Aydın’ın tüm okullarında çocuklarımızı, uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmaya, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye çalışmaktayız. Tüm kurumlarımızla bunun bilincindeyiz. Öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini sunmaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle, yeni  eğitim-öğretim yılında  Milli Eğitim  yöneticileri başta olmak üzere, okul idarecilerimize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyor, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.”

Tören sonunda Aydın Ticaret Odası İlkokulu bahçesinde yaptırılan halı sahanın açılışı yapıldı ve sınıflarda öğrencilerle sohbetler edildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!