Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Yamen’i gözden çıkardılar demiştik…

Yamen’i gözden çıkardılar demiştik…
Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu Ertuğrul Yamen görevden alınsın istiyor fakat mülki idareden kararı bekliyor.

Aydın BŞB Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen hakkındaki soruşturma ilerliyor.

Edinilen bilgiye göre soruşturmada sona gelindi. Uçak biletleri, şikayetçi ifadeleri alındı, gerçek dışı fatura kesen şirketten yazılı olarak evraklar istendi. Şirketin ise verebilecek bir evrak bulunmadığını, idare yani BŞB ve Yamen'in talebi üzerine bu gerçek dışı evrakları verdiklerini söylediği kaydediliyor.

Şu an izne ayrılan muhakkinin izin dönüşü raporu sunması bekleniyor.

Rapor İl Denetleme ve Mahalli İdareler Kuruluna gelecek. Aydın Valiliği görevden almayı yapabileceği gibi dosyayı İçişleri Bakanlığı'na yollayıp, müfettiş talep edebilecek. Bu durum Aydın BŞB’ye bildirilecek. Süreç içerisinde Ertuğrul Yamen açığa alınıp, dosya aynı zamanda Savcılığa sevk edilecek.

Bilindiği gibi daha önce iki muhakkik tarafından dosya yasa dışı şekilde kapatılmış, skandal kapatma Danıştaydan geri dönmüştü. Ertuğrul Yamen hakkındaki dosyayı kanun dışı kapatan diğer iki muhakkik hakkında, Aydın Şafak Gazetesi olarak kamu adına suç duruyurunda bulunulacak.

Özlem Çerçioğlu'nun kendisi için kabus haline gelen Ertuğrul Yamen dosyasından kurtulmak istediği fakat Yamen'in çok sayıda bilgiye sahip olması nedeniyle Valilik ya da Bakanlık tarafından görevden alınasını dört gözle beklediği, kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!