Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

YABANCI FOLKLORCÜLERE ZEYBEK KARŞILAMASI

YABANCI FOLKLORCÜLERE ZEYBEK KARŞILAMASI
7 Eylül Kurtuluş günü kutlamaları için Aydın’da bulunan Uluslararası Halk Oyunları Ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.

Gürcistan, Macaristan, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Hacettepe Üniversitesi halk oyunları ekipleri 06 Eylül Cumartesi saat 20.30’da sergileyecekleri gösteri öncesi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla bir araya geldi. Uluslararası dansçılar, Başkan Çerçioğlu’na Aydın’da olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Uluslararası folklor ekiplerini sıcak bir ortamda ağırlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, halk danslarının bir ulus için önemine vurgu yaptı.  Başkan Çerçioğlu, “Halk oyunları bir halkın en özel kültür varlığıdır. Folklor, uluslar için geçmişi ile geleceğinin buluşma noktasıdır. Bundan dolayı efelik ve zeybek kültürü de biz Aydınlılar için büyük anlam ifade etmektedir” dedi.

Farklı ulusların farklı renklerini Aydın’a taşıyan Uluslararası Halk Oyunları Ekipleri, cumartesi yapacakları gösteri için tüm Aydınlıları Atatürk Kent Meydanı’na davet ederken; böyle bir imkanı kendilerine sağlayan Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini sundular. Ziyaret sırasında Halk Oyunları Ekipleri, Başkan Çerçioğlu’na yöresel hediyeler takdim ettiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!