Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

UPK Başkanı Balçık’tan pes dedirten pişkinlik!

UPK Başkanı Balçık’tan pes dedirten pişkinlik!
Üreticinin yanında olmaktan çok tekstil baronlarının güdümünde hareket etmekle eleştirilen Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’ın Aydın Valisi Yakup Canbolat’a gerçekleştirdiği ziyaret eleştirisi konusu oldu.
  • Aydın Söke’de sattığı bozuk pamuk tohumlarıyla binlerce dönüm araziyi balçığa çevirerek çok sayıda üreticiyi mağdur ettiği konuşulan ve geçtiğimiz yıllarda da randıman vurgunu iddialarına karışması nedeniyle çiftçiler arasında adı ‘akıllı civatacı’ya çıkan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’ın Aydın Valisi Yakup Canbolat’a yaptığı ziyaret tepki çekti.

Söke Ovası’ndaki üreticinin yaşadığı sulama sorununa sözde çözüm bulmak için beraberindeki Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel ve Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ile birlikte Vali Canbolat ile makamında bir araya gelen UPK Başkanı Balçık’ın ziyareti pişkinlik olarak yorumlandı.

“VALİYİ ZİYARETİNİ SAMİMİ BULMUYORUZ”

Söke’de uzun yıllardır organik pamuk üzerinden üreticiye tek bir kuruş ekstra ödeme yapmadan anlaşmalı firmalardan elde ettiği fark desteklemesini cebe indirdiği iddia edilen UPK Başkanı Balçık’ın Vali Canbolat’a sözde üreticilerin sulama sorununa çözüm sağlanması için ziyarette bulunmasını eleştiren Söke'deki bazı üreticiler, “Bertan Balçık önce Söke’deki bozuk tohum sattığı üreticilerin mağduriyetini çözsün. Borsa Başkanı Sağel ve Ziraat Odası Başkanı Tanyeri’nin peşine takılıp sulama sorununa çözüm bulma adı altında Vali Canbolat’ı ziyaret etmesini samimi bulmuyoruz. Çiftçilerin ondan sulama sorununa çözüm bulunması için de herhangi bir talebi yok. Üreticiler arasında itibarını düzeltmek için bu tür ucuz ziyaretlere sığınacağına önce bozuk tohum nedeniyle tarlası bozulan üreticilere destek versin. Yıllarca organik pamuktan servetine servet kattığı konuşuluyor. UPK Başkanı olduğundan bu yana da üretici organik pamuk desteklemesi alıyor diye hasedinden çatlıyor. Bu basit ziyaretlerle üreticinin yanındaymış gibi pozlar verip kimseyi kandıramaz” dediler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!