Aydın
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Ücretsiz toplu taşıma uygulamasında son durum

Ücretsiz toplu taşıma uygulamasında son durum

  • Aileve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık ile Tüm Özel HalkOtobüsleri Birliği arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğineilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Gelir desteği ödemesindenyararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelikdeğişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik. Son dönemlerdeki tartışmalarlabirlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğininiyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazineve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, ücretsiz seyahat hakkındanyararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporubulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiztaşınacağına yönelik tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlarıücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracısahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesindedüzenlenerek 2015 yılından beri sürdüğünü belirterek, ayın 1'i ile 4'ü arasıücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak 2023 yılında yaptıkları ikiartışla destek ödemelerinin yüzde 100 artırıldığını hatırlatan Göktaş, “Sondönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önünealarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılmasıhususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz”dedi.

Bakanlıkile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasındaki görüşmeler sürüyor

Bakanlık ile Tüm Özel Halk OtobüsleriBirliği arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğine ilişkingörüşmelerin devam ettiğini bildiren Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

“Görüşmelerimizde engelli ve yaşlıvatandaşlarımız başta olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığauğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla iş birliğine açıkve duyarlı bir yaklaşım sergileyerek ciddi bir yol kat ettik. Geldiğimiznoktada, fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen ruhsatında ayakta yolcu taşımaizni olmaması nedeniyle gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halkotobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliğiçalışmalarında son aşamaya geldik. Gelir desteğinden yararlanmayan özel halkotobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak adil biruygulama olacak. 65 yaş ve üzeri yaşlılarımız ile engelli vatandaşlarımızınşehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmaya devamedeceğiz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!