Aydın
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Türkiye’de bir ilk… Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı

Türkiye’de bir ilk… Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı

  • EFELER’DE BİLİMİNKALBİ PROF. DR. AZİZ SANCAR MATEMATİK VE BİLİM PARKI’NDA ATIYOR

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kadim topraklarıüretimin bereketi, bilimin ışığı ve sanatın inceliğini yansıtan hizmetleri ilesüslemeye devam ediyor.

Bunlardan bazıları,

Sadece kadınların istihdam edildiği % 100 Kadın EmeğiTarımsal Ürün Fabrikası, bilgiye ulaşmanın en konforlu hali olan 12 Kitap Kafe,kadınların kaliteli vakit geçirdikleri 6 Hanımevi,ebeveynlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebildiği 5 GündüzBakımevi, bölgenin en kapsamlısı olan Otizm Yaşam Merkezi, farklılıklarımızınkıymet bulduğu Down Kafe, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan OlimpikTırmanma Duvarı ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Aziz SancarMatematik ve Bilim Parkı. 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, “Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün matematiğe olan sevgisi ve heyecanı bize de yansıdı.Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu park,onların temel eğitimine katkı yapacak” sözleri eşliğinde kurdelesini kestiği veNobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verildiği BilimParkı, 2021 yılının Ekim ayında hizmete sunuldu.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Aziz SancarMatematik ve Bilim Parkı, öğrenmenin eğlence ile keyifli hale gelmesini veedinilen bilgilerin pekiştirilmesini sağlıyor. Sezar şifreleri, Hilbert küpügibi çeşitli eğitici oyun grupları; bilim kâşiflerinin özgün fikirler ileproblem çözmelerine yardımcı oluyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!