Aydın
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Tarikatçı müdür derhal görevden alınmalı”

“Tarikatçı müdür derhal görevden alınmalı”

  • CHP AydınMilletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Milli EğitimBakanını göreve çağırdı, “Tarikatçı müdür derhal görevden alınmalı” dedi.
  • Aydın Koçarlı MilliEğitim Müdürü Osman Arıkoğlu’nun Menzil tarikatının sözde bir şeyhine bağlılıkyemini etmesiyle ilgili CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “22 yıldaokullarımızı tarikatlara, çocuklarımızı şeyhlere teslim ettiler. Milyonlarcaöğrencimiz bu karanlık zihniyetin elinde can çekişiyor” diyerek şu açıklamayıyaptı.

EL ETEK ÖPENLERMÜDÜRÜ YAPILIYOR

“4+4+4 eğitim sistemini getirenler, kız okullarıprojelerinden bahsedenler, ÇEDES gibi uydurma projelerle din dersi adı altındatarikatların eğitim sistemine girmesine kapı açanlar, kaçak yurtlarla yoksulçocuklarımızı cemaatlerin karanlık dünyasına hapsedenler; öyle bir sistemyarattılar ki bugün şeyh, şıh diye el etek öpenler müdür yapılıyor. İşte sonörnek, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde yaşandı. Koçarlı Milli Eğitim Müdürü OsmanArıkoğlu, Menzil şeyhine bağlılık sözü verdiği yeminini WhatsApp durumundapaylaştı ve herkesten bu yemini etmesini istedi.”

SÖZDE ŞEYHLERİNGÖZÜNE GİRMEK İÇİN…

Bir de çıkmış ‘yanlışlıkla’ yaptım diyor. Bize bu olayıbasit bir sosyal medya azizliği gibi göstermezler. Bir yanlışlık yok. Bu zat,sözde Menzil şeyhlerinin ölümünün ardından sözde menzil şeyhlerininçocuklarının girdiği kavgada, tarafını apaçık belli etmek için bunu yapıyor;daha fazla taraftar toplamak için bunu yapıyor; tarafgirliğini yaptığı sözdeşeyhlerin gözüne girmek için bunu yapıyor.”

BU MESAJ KİMLEREATILIYORDU?

“Ama burada asıl önemli olan, bu tarikatçı müdürün bu mesajıkimlere attığı? Öğrencilerimize mi atıldı bu mesaj? Bir ilçenin tümöğrencilerinin kişisel verileri bu Milli Eğitim Müdürünün elinde var. Düşününki; bir ilçe müdürü, devletimizin olanaklarını bir şeyhin kullanımına sunmuşŞeyhler, şıh, tarikatlar, cemaatler, bizim eğitim sistemimizde yer alamazlar.

Milli Eğitim Bakanlığı; laik ve bilimsel eğitim ilkesiylebağlıdır. Hiçbir Milli Eğittim mensubu şeyhlere biat edemez. Milli EğitimBakanı Yusuf Tekin, bulunduğu makamın gereğini yapmalıdır. Derhal görevdenalın. Bu mesajın kimlere atıldığı açıklanmalı, derhal soruşturma açılmalı vetarikatçı müdür görevinden alınmalıdır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!