Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Söke Tariş’ten dev yatırım hamlesi…

Söke Tariş’ten dev yatırım hamlesi…

  • Yenilenen SarıkemerTariş işletmeleri en modern Sawgın makineleri ile donatılıyor. Söke TarişMerkez Tesisleri Ağustos ayında kendi enerjisini üretmeye başlayacak.
  • Türkiye'nin en büyükkooperatiflerinden birisi olan Söke Tariş 131 Nolu Pamuk ve Yağlı TohumlarTarım Satış Kooperatifi sezona ilklerle girecek. 2 önemli yatırım ile hemüretici kazanacak, hem Tariş kazanacak. Her iki yatırım da 2024 pamuk üretimsezonuna yetişecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Sezona önemli yeniliklerle gireceklerini belirten Söke TarişPamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer konuyla ilgili şunları söyledi:

“ÖncelikleAmerika'dan son sistem ve pamuk kalitesini en iyi şekilde koruyan bir Sawgıntesisini kuruyoruz. Saatte 30 prese basan bir Amerikan malı Çorakya (CherofeeMağnum 270) marka Sawgın tesisi satın aldık. Bu tesisin kurulumuna şu anitibarıyla başlandı. Sarıkemer tesislerinde yeni Sawgın makinelerininyerleştirileceği alanın hazırlığına başlandı. Allah nasip ederse sezonayetiştirmeyi yani hasat başlamadan önce faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.İnşallah öyle de olacak."

Başkan İsmail Özer,Amerika'dan satın aldıkları Sawgın tesisinin bir benzerinin Türkiye'deolmadığını dikkat çekerken, “Bu SawgınTesisi Türkiye'de bir ilk olacak. Pamuk kalitesini en iyi koruyan bir tesizolacak ve Söke pamuğunun markalaşması yolunda önemli bir adım atmış olacağız.Bu hem üreticiye kazandıracak, hem Söke'ye kazandıracak. Pamuğun kalitesi çokyüksek olduğu için bundan İplik ve Tekstil sektörü de kazançlı çıkacak. Yaniherkes kazanacak. Böyle bir yatırım yapıyoruz. Yeni sistem Sarıkemer Sawgıntesisi hasat başına yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik” diyekonuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!