Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Söke Tariş’ten Bertan Balçık’a sert uyarı…

Söke Tariş’ten Bertan Balçık’a sert uyarı…

  • Söke Tariş Başkanıİsmail Özer, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’ın “organik pamuk”üzerinden Söke TARİŞ’e yönelik karalama ve yıpratma kampanyası başlattığını zehirzemberek açıklama ile kamuoyuna duyurdu.
  • “Kooperatifimizeyönelik beyhude çabalardan vazgeç ve doğrudan doğruya kendin karşımıza çık!”sözleriyle UPK Başkanı Bertan Balçık'a HODRİ MEYDAN çeken Tariş Başkanı İsmail Özer “Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’nden elinizi çekin!” uyarısıyaparken, “Üreticiden tüketiciye uzanan zincirde, ülkemizin iktisadi yapısıiçerisinde devletimizin desteğiyle varlığını kar amacı gütmeden, piyasayıregüle etme hedefi doğrultusunda sürdüren kooperatifimize, ‘organik pamuk üzerinden atılmaya çalışılan hiçbir çamur yapışmaz ve yapışmayacaktır” dedi.

İsmail Özer, SökeTariş Pamuk Kooperatifi’nin, “organikpamuk” konusunda da öncü rol üstlenmeye devam edeceğini, üreticininürettiğinden hak ettiğini alması için elini taşın altına koyma konusunda bir anbile geri durmayacağına vurgu yaparken “BertanBalçık’ın organik pamuk konusunda senelerdir tekstil baronlarıyla iş tutupüreticiye delikli kuruş destek sağlamadığı aşikârken, Söke Tariş PamukKooperatifi’ne ve şahsımıza karşı olan hasmane tutumunun gerekçesi, bizimdoğrudan doğruya devletimizin de desteğini arkamıza alarak tekerlerine çomaksokmamızdan ibarettir” ifadesini kullandı.

İSMAİL ÖZER’İN SÖKETARİŞ YÖNETİMİ ADINA YAPTIĞI KAMUOYU AÇIKLAMASI ŞÖYLE…

“Göreve geldiğinden bu yana Ulusal Pamuk Konseyi'ne adilolmayan, üreticiyi korumaktan ve desteklemekten uzak bir iradeyle yön vererekşahsi çıkarlarına alet eden BertanBalçık’ın, sistematik bir şekilde her sezon başında, bazı basın maşalarınıda kirli emellerine alet ederek kooperatifimize karşı “organik pamuk” üzerinden karalama ve yıpratma kampanyasıbaşlatmasına ilişkin kamuoyuna açıklama yapma gereğimiz doğmuştur.

Gelinen noktada; yaklaşık 15 yıldan bu yana Söke'de birliktehareket ederek güdümü altına girdiği tekstil baronları ve gayri millîunsurların yönergeleri doğrultusunda organik pamukta tekel haline gelen vecefakar pamuk üreticisine hiçbir yararı olmayan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, ne yazık ki bu sezondada işgüzarca algı operasyonlarına soyunmuş durumdadır.

Bu operasyonlar için bu sezona özel olarak seçtiği basınmaşasına perde arkasından verdiği sufleler ayan beyan ortada olan Balçık’ı, dahaönce de olduğu gibi tekraren uyarıyoruz; SökeTariş Pamuk Kooperatifi’nden elinizi çekin!

Geçtiğimiz yıllarda kooperatifimize yönelik olarak,üreticilerimizi sırtından hançerlercesine Bakanlığa şikâyet etme alçaklığınakalkışması da soyadıyla müsemma olan BertanBalçık’ın, tüm bu işgüzar çabalarında yanında saf tutanlara baktığımızda;

Düne kadar Tariş Pamuk Birliği Yönetim Kurulu’nda kurumumuzutemsil eden, güzide kooperatifimizden kendisinin ürettiği “organik pamuk” için doğrudan destekleme alan ve Balçık’ı geçmişteadının karıştığı randıman vurgunu iddiaları nedeniyle girdiği her ortamda ifşaederek arkasından ağza alınmayacak sözlerle hakaretler sıralayan Baki Bakanoğlu’nun yer almasını dadeğerli üretici ortaklarımızla kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Üreticiden tüketiciye uzanan zincirde, ülkemizin iktisadiyapısı içerisinde devletimizin desteğiyle varlığını kar amacı gütmeden,piyasayı regüle etme hedefi doğrultusunda sürdüren kooperatifimize, “organik pamuk” üzerinden atılmayaçalışılan hiçbir çamur yapışmaz ve yapışmayacaktır.

Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın“doğadan modaya organik pamuk”projesi kapsamında Söke’yi pilot bölge ilan ettiği ve bizim de kooperatifolarak bu kapsamda bir dizi uygulamanın hayata geçmesi noktasında pamuktarımında sürdürülebilirlik adına sorumluluk üstlendiğimiz ortadadır.

Bertan Balçık’ınorganik pamuk konusunda senelerdir tekstil baronlarıyla iş tutup üreticiyedelikli kuruş destek sağlamadığı aşikârken, Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’ne veşahsımıza karşı olan hasmane tutumunun gerekçesi, bizim doğrudan doğruyadevletimizin de desteğini arkamıza alarak tekerlerine çomak sokmamızdanibarettir.

Şu bilinsin ki; birileri çatlasa da patlasa da Söke TarişPamuk Kooperatifi, “organik pamuk”konusunda da öncü rol üstlenmeye devam edecek, üreticinin ürettiğinden hakettiğini alması için elini taşın altına koyma konusunda bir an bile geridurmayacaktır.

Şunun da altınıönemle çiziyoruz ki; tekstil ihracatında küresel pazarda kilit rol üstlenenülkemizdeki yerli ve milli sermayeyle çarkını döndüren bir takım tekstilfabrikalarının, bir süredir güzide kooperatifimize yönelmeleri ve ciddi orandaalım yapmalarından kaynaklı hazımsızlık çeken Bertan Balçık’ın, 3 sezondan buyana bazı basın maşaları eliyle temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne sürdüğü “organik pamuk” üzerinden yürüttüğüalgı operasyonları, doğrudan doğruya bölgedeki üreticilerimize ihanettir, alınterlerinin karşılığına göz dikmektir!

Tekstil baronlarının güdümündeki bazı tohumu bozuklarla iş tutupüreticilere sattığı “maya-81”pamuk tohumu ile Söke Ovası’ndabinlerce dönüm araziyi balçığa çevirdiği iddia edilen, önceki yıllarda darandıman vurgunu iddiaları nedeniyle üreticilerimiz arasında da adı “akıllı cıvatacıya” çıkan Bertan Balçık’ı son kez uyarıyoruz;

Kooperatifimize yönelik bu beyhude çabalardan vazgeç vedoğrudan doğruya kendin karşımıza çık! Bazı basın maşalarına geçmişte aslıastarı olmayan bazı belgeler vereceğini taahhüt edip sonrasında yarı yoldabıraktığını çok iyi biliyoruz. Bu sezonda da yine birilerini karşımızda müşküldurumlara düşürme. Aklını başına al, üreticinin alın teriyle oynama!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!