Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Söke TARİŞ pamuk alım politikasını “49 lira x Randıman” olarak uygulayacak

Söke TARİŞ pamuk alım politikasını “49 lira x Randıman” olarak uygulayacak

  • Söke TARİŞ PamukKooperatifi Başkanı İsmail Özer, hasat sezonunun başlamasıyla birlikteüreticilerin merakla beklediği pamuk alım politikasını üreticilerine duyurdu.Özer, Söke TARİŞ olarak pamuk alım politikasını “49 lira x Randıman” olarakuygulayacaklarını açıkladı. 

2023-2024 sezonu kapsamındaki Pamuk Alım Kampanyası hakkındaaçıklama yapan İsmail Özer kooperatif olarak pamuk tarımında sürdürebilirlikiçin belirledikleri fiyatın üreticiyi memnun edeceklerine inançlarının tamolduğunu kaydederek, Devletin de prim desteğinde bu sezon iyileştirmeyegitmesini umduklarını söyledi. 

Başkan İsmail Özer, üreticinin ürettiğinden hak ettiğinialması için sanayicilerin de elini taşın altına koyması gerektiğini belirterekşöyle dedi:

“Pamuğun gerçekdeğerini bulması ve üreticilerimizin emeklerinin heba edilmemesi pamuktarımının geleceği için hayati önem taşımaktadır. Bu noktada biz üretici dostualım politikamızla birlikte kar marjımızı da düşük tutarak kooperatif olaraküzerimize düşeni her sezon olduğu gibi sezonda yapacağız.  Beklentimizsanayicimizin de pamuğun hak ettiği değerden işlem görmesi adına elini taşınaltına koymasıdır. Bununla beraber Devletimizden pamuk primi desteğinin de yapılacakiyileştirmeyle en az 5 lira olmasını talep ediyoruz.” 

Kooperatife 19 Eylül itibariyle yeni mahsul pamuk ürünününulaştırılmaya başlandığını da hatırlatan Başkan Özer, “Kooperatif olarak her sezon olduğu gibi bu sezonda da 7/24 çalışmaesasıyla Sökemizin tarımsal üretimini kalkındırmaya yönelik çalışmalarımızıaralıksız sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm ortak ve üreticilerimize hayırlı birsezon diliyoruz. Pamuk alım sezonumuz, pamuk tarımı için bolluğa ve bereketevesile olsun” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!