Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Söke Tariş Başkanı Özer: “Güneş balçıkla sıvanmaz…”

Söke Tariş Başkanı Özer: “Güneş balçıkla sıvanmaz…”

  • Söke TARİŞ PamukKooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer yaptığı kamuoyu açıklamasıylakorsan gazete ve gazetecinin kooperatif ve şahsını mesnetsiz ithamlarla töhmetaltında bırakmaya çalışmalarına zehir zemberek ifadelerle karşılık verdi.
  • “Tariş Pamuk BirliğiYönetimi’ni kestiği kitabına uydurulmuş gazete satış faturalarıyla adeta sağmalinek olarak gören ve bizden maddi karşılık göremeyince şantaj yoluna gidenkorsan gazeteciye bundan sonraki süreçte yasal haklarımız saklı kalmak kaydıylahaddini bildirmek boynumuzun borcudur” diyen Söke TARİŞ Başkanı İsmail Özersaygın bir meslek olan gazetecilik sıfatını kullanarak şahsına, kooperatife vekamuoyuna aklınca ayar vermeye çalışmasına tepki gösterirken, “korsan gazetecişunu çok iyi bilmelidir” dedi ve şunları söyledi:
  • “Uzunca süredir azsayıda gazete basıp oda, birlik, kooperatif ve belediye gibi bazı kurum vekuruluşlara, basılmayan gazeteleri faturalandırarak haksız kazanç sağlayanherkesin malumu olduğu bu korsan gazeteci, bizim nezdimizde nazar-ı itibaraalınacak etik, ilkeli ve yasal çerçeveye uygun bir yayın politikasına da haizdeğildir. Hiç kimse kamu kurum ve kuruluşlarını geçim kaynağı olarakgörmemelidir. Gazetecilik yalnızca kamu menfaati adına yapılır. Şahsibeklentiyle yapılan gazetecilik faaliyeti açık bir şekilde şantaj niteliğitaşımaktadır. Bu bakımdan korsan gazetecinin de sosyal medyadan yaptığı tümaçıklamalar, videolar ve bazı paylaşımlar, kendisine taraf toplamak ve şahsi beklentilerinikarşılamak üzere kurgulanmış bir düzmecedir.”

KAMUOYU AÇIKLAMASIŞÖYLE:

“Pamuk alım sezonu öncesinde her sene olduğu gibi bu sene debelli çevrelerin güdümü altına giren satılık basın maşaları eliyle ne yazık kikooperatifimiz ve şahsımız, mesnetsiz ithamlarla yine töhmet altındabırakılmaya çalışılmaktadır.

Kurulduğu 1949 yılından bugüne pamuk tarımındasürdürülebilirliği kendisine şiar edinen, üreticinin sigortası konumundakikooperatifimiz, geçtiğimiz yıllarda Bakanlık tarafından tarihin en büyükdenetlemesinden de alnının akıyla çıkmıştır.

Şeffaf yönetim anlayışımız çerçevesinde her yıl kılı kırkyarıp en ince ayrıntısına kadar mali denetimden geçmesini sağladığımız vegöreve geldiğimizden bu yana da hacmini beş kat büyüttüğümüz kooperatifimizin,yüce devletimiz nezdinde ve cefakar üreticimizin huzurunda da dünden bugünekatettiği yükseliş ivmesi, birileri istese de istemese de görmek isteyen gözleriçin ortadadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği ‘doğadan modaya organik pamuk’ projesikapsamında bizim de paydaş olduğumuz Söke Ovası’ndaki organik pamuk üretimiüzerinden bir süredir bazı çevrelerin şahsi menfaatlerine de engel olduğu içinhedef alınmaya çalışılan kooperatifimiz ve şahsımızın nihai amacı, sonuçitibariyle pamuk tarımında sürdürülebilirliğin daha uzun yıllar boyuortaklarımız adına güvence altına alınmasından ibarettir.

Kooperatifimiz ve şahsımız aleyhinde, sosyal medyahesabından tezvirat ve karalama kampanyasıyla algı oluşturmaya çalışan bazıbasın maşalarının da bu noktada dünden bu güne kimlere ve hangi amaca hizmetettiği de aşikardır.

Basın İlan Kurumu’na tabi olmadığı halde saygın bir meslekolan gazetecilik sıfatını kullanarak şahsımıza, kurumumuza ve kamuoyuna aklıncaayar vermeye çalışan korsan gazetecinin bir kere şunu da çok iyi bilmesigerekmektedir. Uzunca süredir az sayıda gazete basıp oda, birlik, kooperatif vebelediye gibi bazı kurum ve kuruluşlara, basılmayan gazeteleri faturalandırarakhaksız kazanç sağlayan herkesin malumu olduğu bu korsan gazeteci, bizimnezdimizde nazar-ı itibara alınacak etik, ilkeli ve yasal çerçeveye uygun biryayın politikasına da haiz değildir.

Hiç kimse kamu kurum ve kuruluşlarını geçim kaynağı olarakgörmemelidir. Gazetecilik yalnızca kamu menfaati adına yapılır. Şahsi beklentiyleyapılan gazetecilik faaliyeti açık bir şekilde şantaj niteliği taşımaktadır. Bubakımdan korsan gazetecinin de sosyal medyadan yaptığı tüm açıklamalar,videolar ve bazı paylaşımlar, kendisine taraf toplamak ve şahsi beklentilerinikarşılamak üzere kurgulanmış bir düzmecedir.

Şunu net olarak ifade etmek lazımdır ki; Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’ninhiçbir şekilde şeffaflık, dürüstlük ve kamu hukukundan imtina ettiği en ufakbir durum dahi yoktur. Her yıl yapılan profesyonel mali denetimler bunu açıkça ortayakoymaktadır.

Şahsımız ve kooperatifimiz aleyhine iddia ve isnatlarınıkamuoyu huzurunda ispatlayamayan ve belgesiyle ortaya koyamayan herkesmüfteridir ve namerttir. Ortaya konulan en son tezvirat, Söke’ye veüreticilerimize yapılan alçakça bir girişim ve teşebbüstür.

Dünden bu güne amiyane tabirle 50 gazete basarken yüzlercegazete basmış gibi kamu ve kuruluşlarını basılmayan gazetelerin satışıüzerinden kolay yoldan para kazanmanın aracı olarak gören kişilerin kamuoyuna yönvermeye çalışmasını, hiçbir Sökeli ve Aydınlı üretici de kabul etmemektedir.

Söke’de sokak sokak dolaşıp kendisinin her an sokaktaolduğunu belirtmesine rağmen Basın İlan Kurumu’na tabi olmadan, 50 gazete basıp500 gazete basıldığı işlenen faturaları gün gibi ortada olan ve ısrarlagazetecilik vasfını kullanan herkese de seslenmek istiyorum; sizler Sökeli ve Aydınlıüreticilere olduğu gibi aynı zamanda sıfatını kullandığınız gazetecilikmesleğine ve meslektaşlarınıza da büyük bir ihanet içerisindesiniz.

Artık Söke ve Aydın’daki üreticinin sırtındanhançerlenmesine tahammülü yoktur ve bundan sonra da olmayacaktır.

Sosyal medya hesaplarından şahsımı ve şahsımla bağlantısıolan insanları engelleyerek sosyal medyadan bana davette bulunan kişilere açıkçağrım da şudur;

Bana çağrıda bulunacak kadar düzgün bir tavıriçerisindeyseniz neden bizi engelleme yoluna gidiyorsunuz? Eğer üreticiden yanasamimiyseniz neden bizim cevaplarımıza tahammül gösteremiyorsunuz? Bunu dakamuoyuna açıklamak zorundasınız.

Zaten camianızda da mesleğinizin adını ve itibarını şahsiçıkarlarınız için sonuna kadar kullandığınız çok kez dile getirilirken,kamuoyuna açık değilseniz hiç kimseye de açık değilsinizdir. Sadece güdümüaltına girdiklerinizin ve taraftarlarınızın maksatlı yayıncılığını yaparakşahsi menfaat peşinde olduğunuz da gün gibi ortadadır.

Tariş Pamuk Birliği Yönetimi’ni kestiği kitabına uydurulmuşgazete satış faturalarıyla adeta sağmal inek olarak gören ve bizden maddikarşılık göremeyince şantaj yoluna giden korsan gazeteciye bundan sonrakisüreçte yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla haddini bildirmek boynumuzunborcudur.

Unutmayınız ki güneş balçıkla sıvanmaz ve aslasıvanmayacaktır.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!