Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Söke Pamuğu” kimlerin eline kaldı?

“Söke Pamuğu” kimlerin eline kaldı?
AB'den coğrafi işaret tescilli Söke Pamuğu'nun Liverpool’da Söke bağlantılı bazı firmaların güdümündeki nitelikli dolandırıcı kişi ya da kişilerce pazarlanmaya çalışıldığı öne sürülmesi camiada büyük yankı yaptı.

Son günlerde Söke Pamuğu'nun, Liverpool’daki bazı firmaların güdümündeki nitelikli dolandırıcılık gibi kirli geçmişe sahip kişi ya da kişilerce pazarlanmaya çalışıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar büyük dikkat çekmeye başladı.

Söke Pamuğu, Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret tesciline sahip olması ve dünya tekstil piyasasında özel bir yere sahip bulunmasıyla bilinirken, yaşanan gelişme bazı tepkilere de yol açtı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILAR BU KEZ SÖKE PAMUĞU İÇİN DEVREDE

Söke’de hasat sezonu sürerken, bölgede faaliyet gösteren bazı firmaların, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden getirdikleri pamuğu Söke Pamuğu’na karıştırarak piyasaya sürmeye çalıştığına dair iddialar gündeme gelmişti.

Söz konusu skandal, bölgedeki çiftçiler ve sektör temsilcilerinin tepkisini çekerken, durumu daha da karmaşıklaştıran yeni bir gelişme daha yaşandı. Liverpool’da nitelikli dolandırıcılık siciline sahip olduğu öne sürülen bazı kişi ya da kişilerin, Söke Pamuğu’nu pazarlamaya çalıştığı iddiası tepkilerin daha geniş bir boyut kazanmasına neden oldu.

Birleşik Krallık, tekstil ithalatında en büyük kaynak ülkelerden biri olarak Türkiye'yi ikinci sırada konumlandırırken, parlaklığı ve uzun lif yapısıyla dünya tekstil sektöründe önemli bir yere sahip olan Söke Pamuğu’nun, Liverpool’da bir takım dolandırıcılar eliyle pazarlanmaya çalışıldığının öne sürülmesi, tekstil sektöründe de yankı buldu.

YENİ BİR DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ Mİ?

Edinilen bilgilere ve iddialara göre;

Liverpool’da, geçmişte 100 lira sermaye ile Türkiye’de kurulan bir şirketin sahibi olan ve nitelikli dolandırıcılık suçlaması nedeniyle şirketi feshedilen kişi ya da kişiler, Söke Pamuğu üzerinden yeni bir dolandırıcılık girişiminde bulunuyor. Bu kişilerin, şirketlerinin daha önce dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle feshedildiği belirtilirken, bu kez hedeflerine Söke Pamuğu'nu aldıkları öne sürülüyor. Bu gelişme, hem pamuk üreticileri hem de tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından da yakından takip ediliyor.

İLERLEYEN SÜREÇTE NE OLACAK?

Söke Pamuğu’nun, nitelikli dolandırıcıların hedefinde olduğuna dair söz konusu iddiaları bir süredir özellikle Söke bölgesinde, pamuk üreticileri de sektör üzerindeki olası negatif etkilerini baz alarak endişeyle izlerken, Liverpool'daki bu dolandırıcılık girişimine dair gelişmelerin, ilerleyen günlerde daha da netleşmesi bekleniyor.

Sektör temsilcileriyle üreticiler, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin ürünün kalitesini zedelemesinin yanı sıra uzun vadedeyse ülkenin ihracat potansiyeline de büyük zarar verebileceğine dikkati çekiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.