Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Söke Belediyesi'nde malı kepçe ile götürüyorlar

Söke Belediyesi'nde malı kepçe ile götürüyorlar
Aydın BŞB - Didim ve Efeler Belediyeleri gibi adı artık skandallarla anılır hale gelen Söke Belediyesi, bu kez kepçe tamir vurgunu iddialarıyla gündeme geldi. İşin ilginç yanı bu tür olayların her ne hikmetse, Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan makamında olmadığı zaman gerçekleşmesi.

Merhum Levent Tuncel ölümcül hastalığına rağmen, Belediyedeki işleri aksatmamaya özen göstermekle biliniyordu.

Şu anda Söke'de konuşulan, sık sık Samos - Rodos ve yurtdışı gezileriyle gündemde olan Mustafa İberya Arıkan'ın, ölümcül rahatsızlığına rağmen görevine bağlılığıyla bilinen müteveffa başkan Levent Tuncel'in belediyede harcadığı kadar mesai harcamamış olması. Bir milyon liralık kepçe tamir vurgunu girişimin, işte böyle bir esnada gerçekleştiği kaydediliyor.

Ediniline bilgi ve iddialara göre,

Mustafa İberya Arıkan, 48 yaşında olmasına rağmen jet hızıyla istisnai kadrodan Özel Kalem Müdürü yaptırdığı Nazlı Atbinici ile bir tatil beldesinde istişarede bulunurken gerçekleşen olaylar zinciri şöyle gelişiyor.

Söke Belediyesi şantiyesinde kayıtlı Beko Loder marka kepçe arıza yapıyor. Belediyedeki deneyimli ve dürüst bürokratlar, piyasa araştırması yapıyor. Araştırmalar sonucu İzmir'de bir firma ile, 568 bin lira karşılığı anlaşılıyor ve kepçe İzmir'e tamire yollanıyor.

Fakat Mustafa İberya Arıkan Özel Kalem Müdürü Nazlı Atbinici ile tatil beldesinde belediye işlerine yoğun zaman ayırdığı için, yerine Vekil olarak bıraktığı Hilal Kabasakal'ın bu tip işleri iyi takip etmesiyle bilinen eşi, Hüseyin Kabasakal devreye giriyor.

Kepçenin neden İzmir'e tamire gittiğini soran Başkanvekili Hilal Kabasakal'ın eşi Hüseyin Kabasakal, kendisinin Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında iş yerleri olduğunu, kiracılarının da bu tip işleri yaptığını belirterek, kepçenin Söke'ye geri getirilmesini istiyor.

Eşi olan Başkanvekili Hilal Kabasakal'ın talimatıyla, kepçe iki parça halde, belediyeye ait üç araç ile Söke'ye, Hüseyin Kabasakal'ın gösterdiği adreslere geri getiriliyor. Burada yapılan fiyat pazarlığında İzmir'de 568 bin lira fatura çıkarken, Başkanvekili Hilal Kabasakal'ın eşi Hüseyin Kabasakal'ın kiracısı olan kepçe tamircisi, 1 milyon 600 bin lira civarında hesap çıkartıyor.

ARIKAN'DAN TALİMAT BÜROKRATLARA TEHDİT

Bu tamir vurgunu skandalı Özel Kalem Müdürü Nazlı Atbinici ile çok önemli işler için tatil beldesinde temaslarda bulunan Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan'a iletiliyor. Arıkan ise, “Hüseyin Kabasakal ne derse onu yapın” talimatı veriyor.

Daha sonra Başkan Yardımcısı Hüseyin Batır'ı arayan Mustafa Arıkan, aynı talimatı ona da vererek, istenilen paranın ödenmesi talebinde bulunuyor.

İddialara göre, tüm baskılara rağmen direnen namuslu bürokratlar Hüseyin Kabasakal tarafından, “Eğer parayı ödemezseniz ağır Çerkes abilere söylemek zorunda kalacağım” şeklinde, üstü kapalı tehditlere maruz kalıyor.

Paranın ödenip ödenmediği ilçede merak konusu olurken, böylece seçimlerde “emekli aç, millet perişan” diye oy isteyen CHP'nin elinde bulunan Söke Belediyesi de, siyasi derebeylik zihniyeti ile idare edilen belediyeler kervanına katılıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!