Aydın
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Siktir git..”

“Siktir git..”
Avukat Murat Sultansu hakkında “siktir git” demiş diye Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni isteyen Didim Cumhuriyet Başsavcısı’nın, “Polislerin de AMK. Bundan sonra devlette biziz asayişte. Yürüyün önce Kaymakamlığı basacağız, sonra Oteli basacağız” şeklinde yandaşlarına talimatlar verenler hakkında da aynı hassasiyeti gösterip soruşturma başlatmış mıdır?

Söke Sulh Ceza Hakimliği, Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Meclis Üyesi Ali Çağlar, DİBEL Müdürü Öner Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkında yürütülen “nitelikli cinsel tecavüz” soruşturmasında, Cumhuriyet Savcısının vermiş olduğu “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar”ını 3 Mayıs 2021 tarihinde verdiği karar ile kaldırarak, şüphelilerin Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarının yolunu açtı. Söke Sulh Ceza Hakimliği, “soruşturmanın genişletilmesi ve eksik kalan yönlerin tamamlanması” kararı vererek dosyayı Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etti.

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı genişleterek dosyasındaki eksiklikleri giderdikten sonra yeniden Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderecek. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı da Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Meclis Üyesi Ali Çağlar, DİBEL Müdürü Öner Çiçek, Belediye Başkanı Emine Öznur Gündoğdu hakkında iddianame düzenleyerek toplu tecavüz olayına adı karışanlar Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar.

Aradan 2 ay geçti. Bakalım Didim Cumhuriyet Başsavcılığı kendisinden istenen eksiklikleri ne zaman tamamlayıp dosyayı Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne iade edecek. Konunun takipçisiyiz.

* * *

Didim Cumhuriyet Savcısı’nın vermiş olduğu “kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı”, Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunarak bozduran Müşteki bayanın Avukatı Murat Sultansu, Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Meclis Üyesi Ali Çağlar, DİBEL Müdürü Öner Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkındaki “nitelikli cinsel tecavüz” soruşturmasını yürüten savcının takipsizlik kararı ile şüphelileri koruyup kolladığını kaydederek savcının değiştirilmesini talep ederken, eksik ve yanlış inceleme yapan Savcıyı da HSK’ya şikâyet etti.

Ahmet Deniz Atabay ve diğer kişiler hakkında “Kullanmak İçin uyuşturucu Madde veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak, Uyuşturucu Madde Temin Etme (Başkasına Verme, Sağlama) Kullanımını Temin Etmek, Nitelikli Cinsel Saldırı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Tehdit, Şantaj” suçlaması ile yürütülen soruşturmada savcının eksik inceleme yaptığı, delilleri kararttığı ve müştekinin yasal haklarının gasp edildiğini söyleyen Avukatı Murat Sultansu, Söke Sulh Ceza Hakimliği’nin Didim Savcılığı’nın takipsizlik kararının 03. 05. 2021 tarihli kararı ile kaldırdığını ancak o tarihten bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadığı gibi “Kovuşturmaya yer olmadığına dair” kararın da taraflı olarak verdiğini ifade etti.

Avukat Murat Sultansu, soruşturma savcısının tarafsızlığını yitirdiği belirterek, “Dosya soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısından alınarak; kaldırma kararındaki eksikliklerin tamamlanabilmesi bakımından usul ve yasayı bilen, yeterli hukuki bilgiye sahip, tecrübeli, tarafsız, yeminine sadık, adalete saygılı Cumhuriyet Savcılarına tevdi edilerek soruşturmanın adil ve hakkaniyete uygun yürütülmesi ve sonuçlandırılmasının sağlanarak şüpheliler hakkında gerekli kovuşturma yapılmalıdır” dedi.

Avukat Sultansu,tecavüz soruşturmasını yürüten savcının takipsizlik kararı ile şüphelileri koruyup kolladığını kaydederek hem savcının değiştirilmesini talep etti, hem de eksik ve yanlış inceleme yapan Savcıyı HSK’ya şikâyet etti.

* * *

Avukatın Savcı değiştirme talebi ve HSK’ya şikâyetinden sonra Didim Cumhuriyet Başsavcılığı karşı atağa geçerek “sen misin şikâyetçi olan” dercesine Avukat Murat Sultansu hakkında fezleke düzenleyerek Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderdi.

Ne için?

Avukat hakkında “soruşturma izni verilmesi” için.

Avukatın suçu neymiş.

“Kamu görevlisine ‘SİKTİR GİT’ demiş hakaret etmiş”

Olay tarihi, 2018 yılı.

Şikâyet tarihi: 19 Ekim 2019

Avukat Murat Sultansu, 2018 yılında Didim Belediye’sine icra memuru ile birlikte hacize gittiğinde, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’a iddiaya göre “siktir git” demiş ve iki de tanık gösterilmiş. Didim Cumhuriyet Başsavcısı da “siktir git” kelimesini hakaretten saymış avukat hakkında soruşturma izni verilmesi için de Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne fezleke yazmış.

* * *

Olay 2018 yılında meydana gelmiş ve şikâyet ise 19 Ekim 2019’da..

Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Meclis Üyesi Ali Çağlar, DİBEL Müdürü Öner Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkında yürütülen “nitelikli cinsel tecavüz” soruşturmasında “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar” veren Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2 yıl sonra Avukat Murat Sultansu hakkında“kamu görevlisine hakaretten” iddia düzenlemek için çabalaması sizce ne anlama gelir?

Avukat Sultansu, “tecavüz soruşturmasını” yürüten savcının takipsizlik kararı ile şüphelileri koruyup kolladığını kaydederek savcının değiştirilmesini talep etmemiş ve eksik inceleme yapan Savcıyı da HSK’ya şikâyet etmemiş olsaydı Didim Cumhuriyet Başsavcısı Avukat hakkında “siktir git” kelimesini hakaret kabul edip soruşturma izni verilmesini talep eder miydi?

* * *  

Basit gibi görünen bu olayda bile kimlerin nasıl korunup kollandığı, hangi amaca hizmet edildiği apaçık görülüyor. Yargıtay’ın içtihat kararlarında hakaret sayılmayan “siktir git” kelimesinin Başsavcı olmuş bir kişinin hakaret sayılmadığını bilmemesi mümkün mü?

“Nitelikli cinsel tecavüz” iddiasının üzerini eksik inceleme ile kapatmaya çalışan savcılık ile tecavüze uğrayan bayanın Avukatı Murat Sultansu’yu itibarsızlaştırmak için çaba sarf eden savcılık aynı savcılıktır.

Kaldı ki, Avukat Murat Sultansu’nun icra memuru ile birlikte haciz işlemi yaparken başkan yardımcısına “siktir git” dediği hiç inandırıcı değildir. Çünkü hiçbir hukuk adamı görev anında hiç kimse için “siktir git” demez. Sayın savcı haciz işleminde görevli icra memuruna “Avukat bu kişiye ‘siktir git’ dedi mi?” diye sormuş mudur?

Atabay’ın polisi yumruklaması, Kaymakam Lojmanını basarak küfür ve tehditler savurması karşısında ne gibi bir işlem başlattığı bilinmeyen Didim Cumhuriyet Başsavcısı’nın, günlerdir yazdığımız yolsuzluk, usulsüzlük, Devlet - siyaset - medya - iş dünyası içinde mafyalaşmış örgütlü yapı iddiaları hakkında resen soruşturma başlatmış mıdır?

Bir avukat hakkında “siktir git” demiş diye soruşturma izni isteyen Didim Cumhuriyet Başsavcısı’nın, “Polislerin de AMK. Bundan sonra devlette biziz asayişte. Yürüyün önce Kaymakamlığı basacağız, sonra Oteli basacağız” şeklinde yandaşlarına talimatlar verenler hakkında da aynı hassasiyeti gösterip soruşturma başlatmıştır?

Doğrusu merak ediyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!