Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Sarı sarayın sarı sendikacısı…”

“Sarı sarayın sarı sendikacısı…”
Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman'a, emekçiler bu tanımlamayı yaptı.

Aydın Belediye İş Sendakası Şube Başkanı Hidayet Yaman, işçi kesiminin hedef tahtasına oturdu. Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yakın ilişkileriyle bilinen ve yıllardır işçi haklarını savunmak yerine sürekli işçiler aleyhine sözleşmelere imza atmakla eleştirilen Hidayet Yaman, bu kez Kuşadası Belediyesi'ndeki provokasyonda yer aldı.

Kimsenin haberi olmadan işçilere önceden hazırlanmış evrakları imzalatan, ardından planlanmış şekilde Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e yönelik en ağır küfürlere sessiz kalan Hidayet Yaman'ın bu tutumu, ağır eleştiriler aldı.

Sendikacılık yerine komplo ve kumpaslarda yer almakla suçlanan Hidayet Yaman'ın bu provokasyon kokan faaliyeti emekçiler cephesi ve siyasi arenada, “Çerçioğlu destekli Ömer Günel'e kurulan kumpas” şeklinde yorumlandı.

MAFYALAŞMIŞ BURJUVA FAŞİZMİNİN APARATI MI? FETÖ TİPİ SENDİKA BASKISI

Bilindiği gibi Aydın BŞB’deki yönetim modeli, pek çok siyasetçi ve emekçi sınıfı tarafından, “Mafyalaşmış burjuva faşizminin örneği” olarak tanımlanıyordu. Gençlik Kollarından parti örgütlerine, sendikalardan sivil toplum örgütlerine kadar her alanda Çerçioğlu ailesinin adeta hanedanlık veya diğer tanımlamayla siyasi derebeylik gibi hakimiyet kurma çalışmaları sonucu, kentte yıllardır huzur ve sükun kalmamıştı.

Son olarak İl Gençlik Koları seçimine müdahale eden Çerçioğlu, partinin yolunu bilmeyen oğlunu yönetime sokmuştu. Buna tavır koyan çok sayıda partili genç oy kullanmadan toplu şekilde salonu terk etmişti.

Öte yandan artık “Sarı Sarayın Sarı Sendikası” olarak tanımlanan Belediye-İş'e üye binlerce emekçi ayrılarak, DİSK bünyesine geçmişti. DİSK bünyesine geçen emekçiler üzerinde kurulan baskılar, FETÖ dönemindeki taktikler olarak hafıza kayıtlarına geçmişti.

Bilindiği gibi FETÖ sürecinde FETÖ’ye bağlı sendikalara geçiş yapmayanlar türlü sürgün ve baskılara, işten çıkarılmalara maruz kalıyor, katılanlar ise makamlarla ödüllendiriliyordu.

Özlem Çerçioğlu hakimiyetinde olduğu öne sürülen Belediye-İş Sendikası’nın da aynı yolda gittiği öne sürülüyor. Çerçioğlu yapılanmasının yakın isimlerinden, AYBEL Koordinatörü - AYJE Yönetim Kurulu Üyesi, CHP Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı, aynı zamanda Belediye- İş 1. Nolu Şube Başkanlığına getirilmişti. Daha sonra başta Efeler Belediyesi'ne Anıl Yetişkin’in seçilmesi sonrası, DİSK Sendikası’na bağlı işçilere Belediye-İş'e geçmeleri için baskılar yoğunlaşmıştı.

İşten çıkarılan ve iş bırakmaya zorlanan dört yüzün üzerindeki emekçinin, DİSK üyesi oldukları kaydediliyor.

İşçiler aleyhindeki tüm bu zorbalıklara karşı gelmesi gereken Belediye-İş Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman'ın ise, işçi aidatlarıyla yıllardır lüks bir yaşam sürdüğü ve Özlem Çerçioğlu tarafından kendisine dikte edilen emirleri, sözleşme diye işçilerin önüne sürdüğü iddia ediliyor.

Efeler belediyesi'ndeki Hitler dönemini aratmayan işçi baskıları ve sosyal soykırım karşısında ağzını dahi açmayan, hatta sessiz kalarak destek veren Hidayet Yaman'ın, Kuşadası'nda gerçekleştirdiği planlı ve kasıtlı işçi provokasyonu, ne için kimlere hizmet ettiğinin kanıtı olarak tarih kayıtarında yerini alıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!