Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Sağlık camiasını sarsan skandal zinciri devam ediyor

Sağlık camiasını sarsan skandal zinciri devam ediyor
Aydın Şafak Gazetesi'nin Aydın Devlet Hastanesi’nde yaşanan varlıklı ve imtiyazlı hükümlüler skandalını ortaya çıkarması ardından, yeni bilgi ve iddialar peşi sıra gelmeye devam ediyor.

Edinilen bilgi ve iddialara göre, F.S. adındaki bir doktorun para bölüşümündeki anlaşmazlık sonucu hastanedeki skandal olayı ihbar etti. Olayın yıllardır devam ettiği öğrenildi.

Bilindiği gibi cezavlerinde yatan maddi durumları yüksek çok sayıda hükümlünün cezalarını düzenlenen gerçek dışı raporlar veya ameliyat evraklarıyla hastanelerde tamamladıkları ortaya çıkmıştı. Hatta bazı mahkumların geceleri evlerine veya işyerlerine gittikleri öne sürülmüştü.

Gazetemize ulaşan ihbar ve iddialara dayalı son bilgilere göre, işin içinde olan doktorlardan oluşan bir grubun, bu işler için günlük üç-dört bin lira civarı para aldıkları öne sürülüyor. Şikayetin ise F.S. adındaki bir doktorun para bölüşümü sırasında hissesine daha az düştüğü için yaptığı ihbardan kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Şikayetten sonra Savcılık talebiyle inceleme yapıldığı, hatta cezaevi müdürünün hastaneye gelerek mahkumların odalarını denetlediği, burada mahkumların yasak olmasına rağmen telefon ve bilgisayar gibi araçlara sahip olduklarının ortaya çıktığı da ifade ediliyor.

Şikayetçi doktor hakkında daha önce mama yolsuzluğu dahil pek çok iddialar gündeme gelmişti. Erzurum'a sürülen F.S. adındaki doktor daha sonra araya giren siyasiler sayesinde Aydın’a dönmüştü. Hatta memuriyetten atılma riskiyle karşı karşıya olan Doktorun, bir ara meslekten ayrılmayı düşündüğü fakat siyasiler sayesinde bu fikrinden vaz geçtiği belirtiliyor.

Adı geçen doktorun yargılandığı mama dosyasıyla ilgili kamu zararını yatırdığı da öne sürülüyor. Yine aynı doktorun mahkumların yatışıyla ilgili diğer doktırlara ricacı da olduğu, gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu bilgi ve iddialar ışığında;

1- Ön isimleri, A-O-M-Y olan doktorların para karşılığı anlaşarak pek çok mahkumun cezalarını hastanede yatarak geçirdikleri ve cezalarının bitmesine az bir süre kala hastaneden taburcu edildikleri doğru mudur?

2- Bu doktorlar ile kim irtibat kurmuş, aracılığı kimler yapmıştır?

3- Bu işin içinde doktorlar haricinde bazı siyasiler, kolluk kuvvetleri, gardiyanlar ve cezaevleri yönetiminden isimler mevcut mudur?

4- Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Üniversiteden sorunlu geldiği halde Aydın İl Sağlık Müdürlüğü neden hastanede yaşananları gerektiği şekilde takip etmemiştir?

5- Mahkumlara neden özel odalar tahsis edilmiştir? Bir başhemşire kendi yatmaları gereken odalar olduğu halde mahkumların özel odalarda yatırılmalarına karşı çıktığı için, görevinden alınmış mıdır?

6- Siyasiler bu işin ne kadar içerisinde? İktidar partisi yönetimlerinde görev alan bazı kişiler olaya müdahil olmuş mudur?

7- Bu skandallar zinciri kaç yıldır sürmektedir? Geriye doğru yapılacak araştırmalarda çıkacak sonuçlar ve işin içinde olanların şahsi menfaat temin edip etmediklerinin, ettilerse ne kadar olduğu ve nasıl paylaşıldığının tespiti yapılacak mıdır?

Bu soruların yanıtı ve dosyanın derinleştirilerek kamuoyunun aydınlatılması gerektiği hususunu, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı - Aydın Valiliği – Aydın İl Emniyet Müdürlüğü – Aydın Jandarma Garnizon Komutanlığı - Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü gibi ilgili ve yetkili kurumlarımızın bilgilerine sunuyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!