Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Rüzgârla anlaşmak…

Rüzgârla anlaşmak…

Duman gözlerime kaçıyor ama pes etmemek gerek… yoksa rüzgara minnet edeceğim.

Dumanın hızlanması beni ümitlendiriyor. Çalılar yaş, kor hevesini kaybetmek üzere ve rüzgar soğuk elleriyle ensemi okşamakta.. rüzgara “Naparsan yap” deyip çekildim.

Unutmadım; dumanı çok ve yoğun olan ateşin içinde köz sakladığını, rüzgarın kendi hallerinden anlayıp bir nefeste ateşi dumanın koynundan kurtarıp, tutuşturacağını unutmadım.

Zeytin odununun duman kokusunu, ateş dumanının gözleri yakmadığını, rüzgarın imdada yetişeceğini unutmadım.

Dumanını üzerimize salan ateşi yakmaktan usanmayalım diye, güzelim rüzgarla işbirliği yapan büyüklerin “duman güzele döner” diye heveslendirmelerini unutmadım.

*  *  *

Yaşamımız genetiğimizdeki kodlarla ilintilidir. Rüzgarla ateşin işbirliği gibi. Yaşamsal şifrelerin bazıları da öğrenilmiş bilgilerdir ve bu gelişim de çocukluğumuzda başlar, alışkanlık haline gelir.

İnsan olma adına gelişimimde kodlarımdaki bilgilerim ile desteklediğim yeteneklerim ve öğretileri bu yaşıma kadar kullanarak taşımak dışında bir şey bilmiyorum. Bana hep gerekli oldular, onlar beni ben yapan şekiller.

Ağır basan yörük genetiğim nedeniyle cesaretim ve içgüdülerim öğretilerle birlikte beni hep doğaya ve zora çeker.

*  *  *

Bazı insanların eylemleriyle sundukları özünden uzak olduğu belli olan yani yapmacık halleri ile, karakteristik manzaralarına bakıp, kendi kendime “bu, nee!?” nidalı soru ile irkildiğim oluyor.

Bu kişinin kim olduğu ve nereden geldiğini sorguladığımda, farklı olma ya da toplumda farklı bir yer edinme çabası ile olası genetik yapısından, toplum ve aile dahilinde öğrenme olasılığı olan ana bilgilerden kendini sıyırdığını görüyorum.

Geriye kalan hilkatının yarısını terk etmiş bir garip. Yani özü yok… közsüz yalancı duman.

Biz insanlar geliştirdiğimiz beşeri yeteneklerimizi bir kenara bıraktığımızda dolaşım ve boşaltım sistemi olup, nefes alıp veren herhangi bir canlıyız.

Bizi hayvan ve nebatatdan bir adım öteye götüren tek şey beşeri yeteneğimiz olan bilinçli hareket kabiliyetimiz.

Yukarıda belirttiğim insan şekli ise benim için hayvan ve nebatlardan farklı değil. Yani özü olmayan vahşidir.

Bu yüzden vahşi doğayla ilgilenmek istiyorsanız insanın vahşisi dışında hayvan ve nebatlar ile ilgilenin. İnsanın vahşisi şımarık davranırken, diğer yoldaşlar size dostluklarıyla geri dönecektir.

Kendinle barışık kocaman bir dünyan olsun, nebatatla dünyan olsun, hayvanlarla dünyan olsun, insanla sadece iletişimde ol.

Sevgiyle kalın dostlar…

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!