Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

PTT arsasında rantı yaratan Özlem Çerçioğlu…

PTT arsasında rantı yaratan Özlem Çerçioğlu…
Rantı sağlayan Çerçioğlu ve avanesi zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkma çabasında. Aydın-Efeler İlçesi'nde bulunan eski PTT arazisinin satışı, BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu güdümündeki CHP’nin, Aydın'da nasıl bir acizlik ve riya içerisinde olduğunu gösterdi.

Tartışmaların odağındaki PTT arsasındaki olay şöyle gelişti;

Efeler İlçesi'ndeki PTT Başmüdürlüğü binası alanı, konut ve resmi bina alanı olarak geçiyordu. Daha sonra yapılan uygulama ile bir bölümü Efeler Belediyesi mülkiyetine bırakılmak üzere, plan tadilatına gidildi.

Aydın BŞB Meclisi’nden geçirilen karar ile alanın statüsü, “Ticaret ve Kamu Alanı” olarak değiştirildi. Bilindiği gibi 1/5000’lik nazım imar planları yetkisi, Aydın BŞB’de bulunuyor. Gündem belirleme yetkisi de BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nda olduğu için, bazı kişilere rant sağlandığı öne sürülen alandaki rantın aslında Özlem Çerçioğlu ve Aydın BŞB Meclisi tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmış oldu.

Özlem Çerçioğlu yetkisiyle Aydın BŞB meclisinden geçen imar plan tadilatı sonrası ticari alana dönüştürülen arazi ile ilgili 1/5000’lik nazım imar planı değişikliğinin BŞB’den geçmesi ardından, 1/1000’lik plan tadilatı da Efeler Belediye Meclisi’nden geçti. Daha sonra bir kez daha Aydın BŞB Meclisi’ne gelerek, EMSAL 3.2 HMAK:245 olarak onaylandı.

Akabinde SPK yani Sermaya Piyasası Kurumu tarafından izinli bir şirket tarafından, arazinin değer tespiti yapıldı. İhale için askıya çıkıldı ve 18 gün boyunca askıda kaldı. İtiraz olmadığı için plan tadilatının geçmesini takiben Ankara'da açık ihale düzenlendi.

İhaleye beş firma katıldı, 3 tanesi ikinci tura kaldı. Orada en yüksek teklifi veren, araziyi satın aldı. Arazi ise çevredeki emsal değerlerin üzerinde alıcı buldu.

Buna rağmen bazı çevreler tarafından kopartılmaya çalışılan kıyamet ile fatura Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'a çıkartılmaya çalışılıyor. Hedef saptırma yoluyla arazinin ticaret alanına çevrilmesinde başrolü oynayan Özlem Çerçioğlu ile Aydın BŞB’nin rolü gizlenerek, Mustafa Savaş başta diğer çevreler hem zan altında bırakılıyor, hem hedef haline getiriliyor.

Son olarak Özlem Çerçioğlu'nun sadık bendelerinden CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç üzerinden yapılan açıklamada, Aydın BŞB ve Özlem Çerçioğlu'nun rant operasyonu Mustafa Savaş'a yıkılmaya çalışıldı.

Mustafa Dinç'in adıyla yapılan açıklama ve CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz'un mecliste kendi partili belediyeleri ve BŞB Başkanlarının gerçekleştirdiği rant yaratma operasyonunu başkalarına fatura etme çabası, “Merd-i kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş” sözünün gerçekliğini bir kez daha ortaya koydu.

Aydın Şafak Gazetesi olarak kamu adına Özlem Çerçioğlu ve avanesine şu hatırlatmayı yapmayı, maddi gerçekliğin ortaya çıkması açısından elzem buluyoruz;

Arazinin konut-resmi bina alanından çıkarılıp ticari alana çevrilmesi için 1/5000 binlik nazım imar plan değişikliğini yapan, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Aydın BŞB Meclisi. Bu karar geçtikten sonra 1/1000’lik planları onaylayan yine dönemin CHP’li Efeler Belediyesi. Ardından tekrar onaylayıp kesinleştiren, yine Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Aydın BŞB Meclisi.

Rantı yaratan CHP ve Aydın'ı parselleyen siz.

Oylayan, kabul eden yine siz.

Ortada bir rant varsa, rantı yaratan ve bu günahı başkalarına yıkmaya çalışan yine siz.

Merd-i kıpti Aydın CHP ve Belediyelerini saran bu yapılanmadan daha merttir desek, Aydın'da Özlem Çerçioğlu ve yapılanması tarafından CHP’nin içine düşürüldüğü acınacak durumun tam tespitini yapmış oluruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!