Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Posacı Bakan Yumaklı ziyaretine yancı olarak katılmış!

Posacı Bakan Yumaklı ziyaretine yancı olarak katılmış!
Aydın'daki üç ziraat odası başkanının AK Parti 27. Dönem Aydın Milletvekili Rıza Posacı ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret etmesi, ildeki AK Parti tabanında çeşitli eleştirilerin odağına yerleşti. Ziyaretin yankıları arasında en dikkat çekeni, AK Parti 27. Dönem Aydın Milletvekili Rıza Posacı'nın heyette neden bulunduğuydu.

Edinilen bilgilere göre, Rıza Posacı Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu'nun randevu talebi üzerine gerçekleştirilen ziyarete, AK Parti Aydın Milletvekillerinden rol çalmak amacıyla sonradan dahil oldu.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında çiftçilerin sorunlarını ziraat odası başkanlarıyla Bakan Yumaklı'ya ilettiğini belirten Posacı’nın aslında bakanlığa davet edilmediği, aksine Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’nun aldığı randevuya katılmak için ısrarcı olması üzerine sonradan dahil edilmesi, içerisine düştüğü siyasi acziyeti de açığa çıkardı. Bakan Yumaklı’nın, Posacı’nın heyette bulunduğunu ziyaret esnasında öğrendiği ve bu durumu da şaşkınlıkla karşıladığı öne sürüldü.

Posacı'nın bu tutumu, geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde milletvekili listesinde yer verilmeyişi ardından her fırsatta rol çalmaya çalıştığı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a karşı sergilediği hasmane tavrı da gözler önüne sererken, bu hareketiyle kendi partisine karşı rekabetçi ve olumsuz bir duruş ortaya koyması türlü eleştirileri oklarını da üzerine çekti.

HÜKÜMET ALEYHİNDEKİ DEMEÇLERİN ARKASINDAKİ İSİM OLDUĞU KONUŞULUYOR

Öte yandan, ziyarette önceki dönem AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un da bulunduğu, ancak fotoğraf çekimi gerçekleştirmediği iddiaları da kafaları karıştırdı. Ayrıca bir süredir hükümetin tarım politikalarını yerden yere vuran Posacı'nın, ildeki bazı eski ve yeni oda başkanlarının hükümet aleyhine yaptığı bazı demeçlerin arkasındaki isim olduğu da öğrenildi.

İldeki ziraat odaları camiasında, kendisine yakın bulduğu oda başkanlarının AK Parti Aydın milletvekillerini eleştirmeleri yönünde baskı uyguladığı konuşulan Posacı'nın, AK Parti Aydın Milletvekillerinin pasif oldukları algısı oluşturarak yeniden siyasete dönme hesapları güttüğü iddia edilirken, kendi partisine zarar verme amaçlı kirli oyununu da tüm yönleriyle deşifre etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!