Aydın
28 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Pıetro Canonıca ve Atatürk” çalıştayı gerçekleşti

“Pıetro Canonıca ve Atatürk” çalıştayı gerçekleşti

  • İtalyan Kültür Merkezi’nin Cumhuriyet’in100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği; Ankara, İstanbul ve İzmir’de şehirlerinsimgesi haline gelmiş dört önemli Atatürk heykelinde imzası bulunan İtalyan heykeltıraşPietro Canonica’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki çalışmalarınaodaklanan “Pietro Canonica ve Atatürk” başlıklı çalıştay 3 Kasım’da Casa diItalia Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

İtalyan KültürMerkezi (İstanbul), İtalya Büyükelçiliği ve Roma Belediyesi işbirliğiyledüzenlenen çalıştay, İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Roma BelediyesiKültür Müsteşarı Miguel Gotor ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi MüdürüSalvatore Schirmo’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

İki oturumhalinde gerçekleşen çalıştayda, Türkiye’den ve İtalya’dan Carla Scicchitano,İlber Ortaylı, Silvia Pedone, Luca Orlandi, Aylin Tekiner, FrancescoPongiluppi, Mevlüt Çelebi, Özlem İnay Erten, Davide Deriu, Burcu Pelvanoğlu,Luca J. Senatore, Marco Carpiceci, Fabio Colonnese gibi önemli akademisyenler, Canonica’nınçalışmalarını, dönemin İtalya-Türkiye ilişkileri bağlamında ele aldılar.

Levanten KültürMirası Vakfı’ndan Luis Miguel Selvelli’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ilkoturumda Carla Scicchitano, İlber Ortaylı, Silvia Pedone, Luca Orlandi ve AylinTekiner, Canonica’nın müze evi ve Türkiye deneyimi, cumhuriyetin ilk yıllarındaİtalyan-Türk ilişkileri ve Atatürk heykelleri gibi konuları ele aldılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!