Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Özlem Çerçioğlu’nun ismi FETÖ Borsası dosyasına girdi

Özlem Çerçioğlu’nun ismi FETÖ Borsası dosyasına girdi

  • Adalet Bakanlığı FETÖ Borsası Dosyasını genişletiyor. Fetö Borsası Dosyası’na Aydın BüyükşehirBelediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da ismi yer aldı. HSK raporunda ÖzlemÇerçioğlu'nun Okan Batu, Ahmet Kurtuluş ve Gürbüz Yüksel'in ortakları olduğuşirkete spor kompleksi ihalesi verdiği ve Çerçioğlu'nun yargıya intikal edendosyalarını Savcı Okan Bato’nun çözdüğü yer aldı.
  • Raporda bazı telefongörüşmelerine de yer verildi. Cemaat operasyonları kapsamında tutuklanan Ancınİnşaat’ın Sahibi Mustafa Ancın’ın tahliyesi için Ahmet Kurtuluş’un uğraştığıraporda belirtildi.

15 Temmuz’dan sonra cemaate yönelik hukuksuz soruşturmalarbaşlatan ve adliyede ‘Fetö Borsası’ kurduğu için Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK) tarafından suçu sabit görülmesi üzerine tenzil-i rütbeye uğrayan SavcıOkan Bato’nun adı şimdi de bir cinayete karıştı. İzmir “Fetö Borsası”dosyasında, itirafçı olduğu belirtilen eski AKP İzmir İl Başkanı AhmetKurtuluş, evine polis kılığında giren Yener Toya tarafından öldürülmüştü.

İddiaya göre, AKP İzmir İl Başkanı Ahmet Kurtuluş, Okan Batoile 15 Temmuz öncesi o dönem MİT’te görevli G.Y.’nin veda yemeğinde tanıştı. 15Temmuz darbe girişimi sonrası operasyon yapılacak isimlerin listesi döneminİzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen tarafından Ahmet Kurtuluş aracılığıylaçete lideri Serkan Kurtuluş’a sızdırılıyordu.

Serkan Kurtuluş ise bu isimleri kaçırarak, “MİT’eçalışıyoruz, devlet arkamızda” diyerek dosyalarının kapatılması karşılığındayüksek miktarda paralar elde ediyordu. Bu işin yargı ayağında ise Okan Baro vardı.

Ancak bir süre sonra Ahmet Kurtuluş gözaltına alındı.Bildiklerinin bir kısmını anlatınca susması istendi. Mayıs 2019’da evine poliskılığında gelen Yener Toga isimli tetikçi tarafından çocuğunun gözleri önündesilahla vurularak öldürüldü. Cinayetin emrini verdiği iddia edilen suç örgütülideri Serkan Kurtuluş ise firar etti. Şu an Arjantin’de.

Ahmet Kurtuluş’un yakınları ve avukatı bu cinayette İzmirCumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun ‘Fetö Borsası’ çarkındaki rolünedikkat çekerek cinayette dahli olduğunu defalarca kez iddia etti. Ancak sesleriduyulmadı.

HSK RAPORUNDA 11 AYRIİDDİA YER ALDI

Kurtuluş’un öldürülmesinin hemen ardından HSK, Okan Batohakkında soruşturma başlattı. Bato hakkında HSK Başmüfettişleri 151 sayfalıkbir rapor hazırladı. Bu raporda Bato’ya yöneltilen 11 ayrı suçlama tek tekyazıldı.

‘SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİNKAÇMASINA YARDIM ETTİ’

HSK’nın raporunda; Okan Bato’nun şu an İzmir 3. Ağır CezaMahkemesi’nde ‘Fetö Borsası’ suçundan yargılanan İzmir İstihbarat Eski ŞubeMüdürü Kudret Dikmen ile yakın ilişki içinde olduğu, gözaltı listelerininsızması sürecinde Dikmen’in irtibatlı olduğu Serkan Kurtuluş’un yurtdışınakaçmasına yardım ettiği belirtildi.

‘500 BİN TLİSTEDİLER’

Raporda eski iş insanı Tamer Kömürgöz’ün cemaatsoruşturmaları gerekçesiyle gözaltına alınacak iş insanları listesindeolduğunun kendisine bildirildiği, Kömürgöz’den Dikmen’in 500 bin TL istediği,bu süreçte Bato’nun Kudret Dikmen ile hareket ettiği de aktarıldı.

MİT BÖLGE MÜDÜRÜ’NÜNAĞABEYİNİ KURTARDI

MİT eski Bölge Müdürü (G.Y.), Ankara İstihbarat Eski ŞubeMüdürü Kudret Dikmen, AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş ile Batoarasında sistemli bir bağ olduğu da raporda aktarıldı. MİT Bölge Müdürü’nünağabeyinin Manisa’da çalışırken cemaat soruşturmaları nedeniyle görevindenuzaklaştırılması ve iadesinde Bato’nun devreye girdiği de yine rapordaaktarılan başka bir husus…

Öldürülen Ahmet Kurtuluş’un şoförünün cemaat soruşturmalarıkapsamında tutuklu bir kadın tanıdığıyla ilgili yardım talebi üzerine kendisiniaradığı, Dikmen’in Bato ile birlikte kadının tahliyesini sağladığı da iddiaedildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!