Aydın
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Özlem Çerçioğlu’na “Açlık” tepkisi

Özlem Çerçioğlu’na “Açlık” tepkisi

  • Aydın BüyükşehirBelediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun her siyasi platformda sıklıkla dilegetirdiği “açlık” söylemleri hem tepki çekmeye hem de kabak tadı vermeyebaşladı.
  • Özlem Çerçioğlu’nunsiyasi platformlarda bu güne kadar yaptığı konuşmalarda kendisi hakkındakiyargılardan ve bürokratlarına yönelik mal varlığı artışlarından hiç sözetmediği gibi “Aydın’da hiç kimse yatağı aç girmeyecek” söylemiyle kendisi vebürokratları hakkında kamuoyuna yansıyan olumsuzlukları örtbast etme çabasıiçinde olduğu ifade edildi.

Özlem Çerçioğlu, dün partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada klişe söylemi halinegelen, “Aydın’da hiç kimse soğuktanüşümez, hiç kimse karnı aç yatağa girmez” sözlerini bir kez dahatekrarladı.

Çerçioğlu'nun dünden bugüne her konuşmasında Aydınlıları adeta“aç insanlar” yerine koyduğu söylemlerikamuoyunda büyük tepki çekmeye başladı.

Her fırsatta, her ortamda ve her seçim döneminde popülistsöylem olarak Aydın'da “açların karnınıdoyurduğu” şeklindeki ifadelere sığınarak duygusal mesaj yoluyla propagandayapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yeni bir söylem geliştirmeyip aynı cümleleripapağan gibi tekrarlaması kamuoyunda eleştirilere de neden oluyor.

AYDIN’DA KİMSE AÇDEĞİL AÇIKTA DEĞİL

Aydın'da istihdamı artıran hiçbir yatırımı olmayan, ilkgöreve seçildiğindeki onlarca vaadi kağıt üstünde kalan Özlem Çerçioğlu'nun Aydın'daki “açlarıdoyurma” üzerinden sürdürdüğü ucuz siyaset anlayışı, önceki dönemlere görepopülaritesini kaybettiği yorumlarını da beraberinde getiririyor.

Aklı selim Aydınlılar Çerçioğlu’nun “Açlık” söylemlerini kınarken “SayınÖzlem Çerçioğlu’nun açlık üzerine söylemlerini kınıyoruz. Aydın’da insanları‘aç insanlar’ gözü ile gördüğünü gösteren Başkan Çerçioğlu’nun bu tür hamasisözleri rencide edici boyuta ulaşmaya başladı. Biz aklı selim Aydınlılar olarakÇerçioğlu’nun bu tür söylemlerinden oldukça rahatsızız. Aydın’da kimse açdeğil, açıkta değildir, hiçbir kimsede soğuktan üşüyüp donup ölmüyor. Aydıngibi yardımlaşma duygularının yoğun olduğu yörelerde açlıktan söz edilemez.Aydınlılar ‘aç’ ve ‘açıkta kalmış’ insanlar değildir. Unutmasın ki siyasette kimseşah değil padişah değildir” şeklinde yorumlar yapıyorlar.

BÜROKRATLARI KARUNGİBİ ZENGİNLEŞTİ İDDİASI

Özlem Çerçioğlu’nunsiyasi platformlarda bu güne kadar yaptığı konuşmalarda kendisi hakkındakiyargılardan ve bürokratlarına yönelik mal varlığı artışlarından hiç sözetmediği gibi “Aydın’da hiç kimse yatağıaç girmeyecek” söylemiyle kendisi ve bürokratları hakkında kamuoyunayansıyan olumsuzlukları örtbast etme çabası içinde olduğu ifade edildi.

İzmir’de FETÖ Borsası Sanığı Savcı Okan Bato ile yakınlığı raporlara giren Başkan Çerçioğlu hakkındasiyasi çevrelerde dillendirilen iddialar şöyle:

“Cumhuriyet ŞehidiNecip Hablemitoğlu'nun suikast zanlısı olarak yargılanan Levent Göktaş'a 1milyon lira civarında ihaleler veren, Aydın Ağır Ceza ve Asliye Mahkemelerindebürokratlarıyla birlikte onlarca davadan yargılanan Sayın Çerçioğlu'nun,bürokratlarının mal varlığındaki fahiş artış iddiaları bir süredir sıklıkladillendiriliyor. Bu konular hakkında hiç açıklama yapamayan Sayın Çerçioğlu’nunhakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili en ufak bir açıklamada bulunmayışı,bu dönem seçimleri kaybedecek korkusunun yaşadığının önemli bir göstergesidir.”

BÜROKRATLARI İLE BİRLİKTEYARGILANIYOR

Adalet Banlığı raporlarında FETÖ Borsası Dosyası’na adıkarışan Özlem Çerçioğlu'nun, Savcı Okan Bato, Ahmet Kurtuluş ve Gürbüz Yüksel'in ortakları olduğuşirkete spor kompleksi ihalesi verdiği ve Çerçioğlu'nun yargıya intikal edendosyalarını Savcı Okan Bato’nunçözdüğü bilgisine yer verilirken, Başkan Çerçioğlu’nun bürokratları ilebirlikteAydın 1. Ağır CezaMahkemesi’nde 'ihaleye fesat' 'ediminifasına fesat' suçlaması ile yargılanması sürüyor. Ayrıca, AydınAdliyesi’nde değişik mahkemelerde kamu kaynaklarını milyonlarca lirazarara uğratma suçlamasıyla “görevi kötüyekullanmak” ve “ihaleye fesat”gibi suçlamalarla hâlâ yargılanıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!