Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Özlem Çerçioğlu SHP yolcusu…

Özlem Çerçioğlu SHP yolcusu…

  • 2010 yılında Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile birleşerek varlığı sona eren Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), 14 yıllık aranın ardından yeniden siyaset sahnesine döndü.
  • Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre parti, 28 Haziran 2024 tarihiyle itibarıyla yeniden kuruldu. Yeni kurulan SHP'nin adresi, Yargıtay'a "Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" olarak bildirildi. SHP'nin yeniden kurulmasıyla birlikte gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi.
  • Aydın Şafak Özlem Çerçioğlu ve bazı isimlerin SHP’yi beklediklerini yazmıştı, olaylar doğrulandı. Bu gün verdiğimiz, “Bu neyin mesajı” başlıklı haberimizde gündeme getirdiğimiz iddialar bir bir doğrulanmaya başladı.

İlgili haber linkimiz;

https://www.aydinsafak.com/aydin-da-chp-yi-karistiran-haber-h7206.htm

Bu haberde üzerinden bir yıl süreden fazla zaman geçmesine rağmen Aydın BŞB bilboardlarında Kemal Kılıçdaroğlu resimlerinin bulunmasının, manidar karşılandığını ve sublimital mesaj mı olduğunu dile getirmiştik.

Aydın merkezli yaşanan ve genel merkez yanında duran Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül başta çok sayıda CHP’li başkan-vekil ve partiliye karşı Aydın BŞB kontrolündeki medya vasıtasıyla düzenlenen linç kampanyalarının ardında, aslında daha büyük bir resmin işaretleri olduğunu dile getirmiştik.

Haberimizde halen kurultay delegesi olan eski 100 kadar belediye başkanı ile Özlem Çerçioğlu gibi geçen kongrede cansiperane Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ve gelecekte CHP’de adaylık şansı bulunmayan isimlerin, Kılıçdaroğlu tarafından yeniden organize edilen ve SHP adı altında yeniden kurulan partiye katılabileceklerini yazmıştık.

Aydın'da Özlem Çerçioğlu yandaşı medya tarafından CHP’lilere karşı sürdürülen linç kampanyalarının ardında, asıl CHP kurultayında yeniden yaşanacak hesaplaşmanın yattığına işaret etmiştik.

Kurultayda kaybetseler dahi Kılıçdaroğlu ve yandaşlarının SHP çatısı altında siyasete devam edeceklerini, Çerçioğlu ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın gibi sıkı Kılıçdaroğlu yandaşlarının, SHP cephesinde saf tutabileceklerini kaydetmiştik.

Bunun yanında İstanbul'da düezenlenen CHP’li Belediye Başkanları toplantısına Ahmet Akın - Özlem Çerçioğlu ve Mansur Yavaş’ın bu nedenle katılmadığı iddiaları hakkında kamuoyunu aydınlatmıştık.

İşte Özlem Çerçioğlu ve yandaşlarının da yeni yelken açacakları öne sürülen SHP iddialarına ilişkin yapılan o paylaşımlar;

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!