Aydın
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

ÖZEL KÜLTÜR TEMEL LİSESİ AÇILDI

ÖZEL KÜLTÜR TEMEL LİSESİ AÇILDI
Nazilli’de Özgün Dershanesi ile Büyük Nazilli Dershanesinin birleşimi ile oluşan Özel Kültür Temel Lisesi düzenlenen tören ile açıldı.

Kültür Okullarının açılışına Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Ticaret Odası Başkanı Nuri Aslan, AK Parti İlçe Başkanı İmran Acar, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, okul idarecileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Özel Kültür Temel Lisesi kurucularından Yönetim Kurul Başkanı Seçkin Aydınöz açılışta yaptığı konuşmada, Dershaneciliğe başladıklarında asıl hedeflerinin eğitim ve öğretime katkı vermek olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı bizlere binamızı okula dönüştürme imkânı sağlanmıştır. Bizler de bu yeni yasalardan yararlanarak Kültür Koleji adı altında okula dönüşmüş bulunmaktayız. Okulumuz 2014–2015 Eğitim ve öğretim yılında 9.10.11 ve 12 sınıflarda toplam 18 derslik ve 340 kontejyanımızla 20 şer kişilik sınıflarda eğitim ve öğretim hizmeti verecektir. Asıl hedefimiz okulumuza gelen öğrencilerimizi Milli Eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek, onların kaliteli üniversitelerimizi kazanmaları için gerekli çalışmaları yapmaktır. İki dershanenin birleşimi ile oluşan güçlü eğitim kadromuz bu çalışmalar için gereken tecrübe ve birikime sahiptir. Bu konuda Nazilli ve çevresindeki vatandaşlarımızın bizden desteklerini esirgemeyeceklerinden eminiz. Bizlerin Ortak noktası çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamaktır. Devletimizin vermiş olduğu özel okulda okuma teşviki kurumumuzda geçerlidir” dedi.

Aydınöz, Teşvik başvurularının 18 Eylül’e kadar sürdüğünü belirterek teşvikten yararlanmak isteyen velilerin okullarına başvurarak bilgi alabileceklerini kaydetti. Aydınöz ayrıca 2014–2015 yılı eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ise, “Bugün iki dershanenin birleşimi ile Temel Liseye dönüşen okulumuzu beraber açacağız. Açılışını gerçekleştireceğimiz Özel Kültür Temel Lisesi ile birlikte Nazilli merkezinde toplamda lise sayımız 17’ye yükselmiş bulunuyor. Geçen yıl 27 bin öğrencimiz, 2 bin 200 civarı öğretmenimizle toplam 140 kurumumuzla sizlere hizmet etmeye çalıştık. Bu yıl da Anaokullarımızda İlkokullarımızda ve Ortaokullarımızda uyum haftasına başladık. Şu anda öğrencilerimiz bu okullarımızda sabahtan öğleye kadar okullarına sınıflarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına alışmaya çalışıyor. Velilerimizle Öğretmenlerimiz de bu sayede kaynaşmış oluyor. Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığımız Dershaneler Yasası ile ilgili bir düzenleme yaptı. Bu yasa çerçevesinde de dershanelerin kapatılacağı ama kapatılma esnasında da eğer isteyen olursa düzenleme sonunda özel okula dönüşüm hakkı verildi. Yine aynı şekilde Bakanlığımız bu dönüşüm sürecine velilere katkı olsun diye vatandaşlarımıza teşvik uygulaması da başlattı. Özel Kültür Temel Lisesi’nin öncelikle Nazillimize hayırlı olmasını diliyor, yeni eğitim öğretim sezonunun tüm öğrenci öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelası protokol tarafından kesildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!