Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Ömer Günel, TBB Başkanı seçilen İmamoğlu’nu tebrik etti

Ömer Günel, TBB Başkanı seçilen İmamoğlu’nu tebrik etti

  • Türkiye BelediyelerBirliği'nin (TBB) yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. İstanbul Büyükşehir BelediyeBaşkanı Ekrem İmamoğlu seçimde 515 oy alırken rakibi Trabzon BüyükşehirBelediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. Başkan vekili ise AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

  • Başkan Ömer Günel TBByeni Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

  • TBB Başkanvekilliğihayali ile Ankara’ya giden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,hayali gerçekleşmeyince şok yaşadı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)seçimlerinde Çerçioğlu, başkanvekilliği görevini beklerken sadece encümende yeralabildi. Bu sonuç “Çerçioğlu umduğunu bulamadı. Eski gücünü de kaybediyor”şeklinde yorumlara neden oldu.

Seçimler için Ankara’da bulunan ve oyunu kullanan BaşkanÖmer Günel, Ekrem İmamoğlu'nun yeni TBB Başkanı olarak seçilmesinden büyükmutluluk duyduğunu belirterek,

“Bugün yapılanseçimde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, yeni görevindebaşarılar diliyorum. Şeffaf, adil ve katılımcı yerel yönetim anlayışını tümTürkiye’ye birlikte yayacağız” dedi.

TBB Başkanlığı seçiminde, 31 Mart’ta yüzde 37,7 oy oranıylabirinci parti olan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nuaday gösterdi. Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçildiği yarışta 448’i CHP delegesiolan toplam 868 delege oy kullandı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı için TrabzonBüyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarışan İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu 515 oy ile başkan seçildi.

İmamoğlu teşekkürkonuşması yaptı

Sonuçların açıklanmasının ardından teşekkür konuşmasını gerçekleştiren Ekremİmamoğlu, "Halkın yerel yöneticilerden çok beklentisi olan bir dönem.Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar 86 milyon vatandaşımız tercihişekillenmiştir. Herkes birbirine saygı duymak zorundadır. Özellikle 2024 yerel seçimleri,tüm siyasi kadrolara net bir mesaj vermiştir. Birbirini yok etmeye kararlıymışgibi yapılan siyasetle seçim kazanmak mümkün değildir. Bu yolda atacağımızilk adımın birbirimiz arasında işbirliği adımlarını hızlandırmak olduğunainanıyorum. İşbirliği ve dayanışma birliğini yerel yönetimlerle merkezi yönetimarasındaki ilişkiyi kurmanın da bu mekanizmayı tamamlayacağını biliyoruz.Vatandaşları oy verdiği partiye göre ayıran ve belediye yönetimlerinipartilerine göre ayıran yaklaşımları kabul etmiyoruz.  Vatandaşın yerelyönetim kararlarına doğrudan katılabilmesinin önünü açacak mekanizmalar yenidönemin olmazsa olmazıdır” dedi

TBB yönetimi bünyesinde daha kaliteli hizmetler sunmak vesorunlara hızlı çözümler üretmek için komisyonlar kurulacağını kaydeden İmamoğlu;“Nerede hukuksuzluk varsa hakkını arayan anlayışın temsilcisi olacağım.Haksızlığa karşı susanın ne olduğunu iyi bilen birisiyim. Ben sizlere dayanışmave adalet vaat ediyorum” şeklinde konuştu.

TBB Encümen Üyeleribelirlendi

Birliğin yeni encümen üyeleri şu şekildesıralandı: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, AydınBüyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin BüyükşehirBelediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere,Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Zonguldak Belediye Başkanı TahsinErdem, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Keçiören Belediye Başkanı MesutÖzarslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuk Belediye BaşkanıFiliz Ceritoğlu Sengel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk,Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak, Nevşehir BelediyeBaşkanı Rasim Arı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!