Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

NAZİLLİ’NİN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLANDI

NAZİLLİ’NİN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLANDI
Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’inci yılı törenler ile kutlandı. Kutlama törenlerinde konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Türk evladı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini iyi okumalı" dedi.

Nazilli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yılı törenlerine sabah 08.00 sıralarında 5 pare top atışıyla başladı. İstasyon Meydanı'nda Atatürk Anıtına Çelenk sunan Nazilli Protokolü, Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesini gezdi. Daha sonra Nazilli Eğriboyun Mezarlığı'na gidilerek Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Demirci Mehmet Efe, Hacı Süleyman Efendi ile Nazillili Şehitleri ve Gazileri, kabirleri mezarları başında andı.

Nazilli Müftü Vekili Ahmet Aksu’nun, Kur`an-ı Kerim’den aşır okuyarak kahramanları yâd ettiği  Mezarlık ziyaretinin ardından Saat 10.00’ da Nazilli Belediye Meydanında başlayan kutlama programına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aydın Sevim, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı M. Ali Berksoy, İlçe Müftüsü Vekili Ahmet Aksu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fikri Özçetin, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Derici, MHP Nazilli İlçe Başkanı K. Engin Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Muharip Gaziler Derneği, kurum ve kuruluşların müdürleri, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 5 Eylül Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluş gününün Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayıp, millet olma sevincini yaşatan ve ulusal onurun korunma bahtiyarlığına eriştiği tarihi günlerden biri olduğunu hatırlattı.

Başkan Alıcık günün anlam ve önemini belirten konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Tarihi boyunca esareti kabul etmeyen ve etmeyecek olan Yüce Türk Milleti Atasına inanmış ve Büyük Komutanın düsturu olan ‘Söz konusu Vatan ise, gerisi teferruattır’ inancıyla kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Şehit olma pahasına esaret prangalarını parçalayarak, gelecek nesillerin hür ve bağımsız yaşamasını sağlayan ecdadımızın fedakârlıkları, hiçbir dünyevi nimetle kıyaslanmayacak kadar önemli ve değerlidir. İstiklali ve istikbali uğruna fedakârlıklardan kaçınmayan, zahmet ve zulmetlerden korkmayan, daha da önemlisi ölümlerden dahi çekinmeyen Türk milleti, 92 yıl önce Kocatepe'den İzmir'e kadar eşsiz bir destan yazmıştır. Büyük bir zaferle def edilen işgalci ve istilacı mihrakların rezil amaçları, bugün iç ve dış tesirlerin bir araya gelmesiyle tekrar dirilmiş ve yoğun bir şekilde faaliyete geçmiştir.  Ne hazindir ki, 92 yıl öncesinin kutlu hatıralarından çok uzaklara savrulmuş olanlar, bugün ortalıkta cirit atmaktadırlar. Ve demokrasi, özgürlük diyerek de kafaları karıştırmaktan, her değeri istismar etmekten çekinmemektedirler. Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın; bu topraklarda Türk milleti ilelebet varlığını sürdürecektir. Bu tarihi kararlılığın karşısında kim durursa erimeye ve yok olmaya mahkûmdur. Bugün bize insanlık dersi vermeye kalkan Avrupa ve Dünya devletleri önce kendi tarihlerine iyi bakmalıdırlar. Amerika’nın Irak’ta, Fransa’nın Cezayir ve Raunda’da, Ermenilerin Karabağ’da, Sırpların Bosna’da, kardeşlerimize bugünde Irakta ve Suriyede Türkmenlere Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan zulümleri ve Yunanlıların 92 yıl önce yaptıkları asla unutulmamalıdır. Türk evladı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini iyi okumalı ondan aldığı ruhla Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet korumalı ve müdafaa etmeli, bu ruh ve kudretin damarlarındaki asil kanda olduğunu unutmamalıdır. Bu ruh ve kudretle “TEK DEVLET, TEK BAYRAK,TEK DİL” anlayışından asla vazgeçmemiş ve vazgeçmeyecektir. Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, Tek hedefte birleşerek Ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, Nazilli’ mizin düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”

Nahit Menteşe İlk Okulu öğrencilerinden Başak Akyüz“Vatan Destanı” ve Mert Yıldız’ın “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiirlerini okumalarının ardından Nazilli Belediyesi Mehteran Ekibi, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu ile Yöresel Oyunlar ve Folkloru Destekleme ve Yaşatma Derneği (YOFDER) sundukları gösteriler ile kurtuluş coşkusunu tüm halka yaşattılar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!