Aydın
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Nazilli’de Millet İttifakı çatladı..

Nazilli’de Millet İttifakı çatladı..
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun desteği ile Nazilli Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan’ın Millet İttifakının CHP kanadı ile siyasi uyuşmazlık içine girmesi Başkan Özcan’ı zor duruma sokuyor.. Özlem Çerçioğlu’nun siyasi desteğini kaybeden İYİ Partili Başkan Özcan bir yandan gizliden gizliye MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ile görüşmeler yaparken diğer yandan da AK Parti’ye yeşil ışık yakıyor.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın son olarak, AK Parti MKYM Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile Bozdoğan’ın Dutağaç Mahallesi’nde kebaplı yemekte bir araya gelmesi, “Kürşat Engin Özcan Ak Parti’ye mi transfer oluyor? Başkan Özcan ve Milletvekili Yavuz bu yemekte neler konuştular” sorularını beraberinde getirmişti.

Nazilli’deki bu siyasi gelişmenin ardından AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak da Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı AK Parti’ye davet etti. Nazilli’deki siyasi gelişmeler “Millet İttifakı çatladı” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Bu sıcak gelişme Aydın Manşet Gazetesi’ne haber oldu.

Manşet Gazetesi’nin haberine göre:

“AK PARTİ’NİN KAPISI AÇIK..”

CHP ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle AK Parti'yle temasta olduğu iddia edilen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’tan davet geldi. Abak, AK Parti’nin kapısının açık olduğunu belirterek, “Büyükşehirle yapamadığı tüm projeleri 3 buçuk yılda tamamlarız” dedi.

Aydın’da geniş katılımlı olarak düzenlenen Millet İttifakı toplantısını bırakıp Nazilli’de kendisini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile görüşmesi, CHP’lilerin ilçede muhtarlar ve esnaflarla düzenlediği etkinliklere davet edilmeyişi Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın AK Parti'ye geçeceği iddialarını gündeme getirdi. Bu gelişmeler ışığında AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, Kürşat Engin Özcan’a açık davette bulundu.

“BUYURSUN GELSİN”

Millet İttifakı’nda doku uyuşmazlıklarından kaynaklanan problemlerin olduğunu belirten Mustafa Abak, Başkan Özcan’ı AK Parti’de siyaset yapmaya davet etti. Kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Abak, “Kendisinin böyle bir geçiş isteği olursa, AK Parti saflarında siyaset yapmak istiyorsa, buyursun gelsin. Bunun kendisine ve Nazilli’ye de faydasının olacağını düşünüyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRLE YAPAMADIKLARI PROJELERİ YAPARIZ”

Abak, Özcan’ın AK Parti saflarına katılması durumunda Nazilli Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi ile vaad ettiği ancak gerçekleştiremediği projelerin hepsini hükümetin desteğiyle kalan 3 buçuk yılda hayata geçireceklerinin altını çizerek, “Onların vadettiklerinden daha fazlasını siyasi iktidarın desteğiyle yaparız. Kendisinin vadettiği 30 proje ve fazlasını Nazilli halkıyla tanıştırırız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKI’NDA DOKU UYUŞMAZLIĞI VAR”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Kürşat Engin Özcan'ın aralarında anlaşmazlıkların olduğu iddiasında bulunan AK Parti'li Abak, Millet İttifakı’nın sahada sürdürülebilirliğinin olmadığını öne sürerek, “Milletin önündeki tek gerçek Cumhur İttifakı. Neden çünkü bizde doku uyuşması var. Ama onlarda bu yok. Orada bir seçim birlikteliği yaptılar. Bunun adı ittifak falan değil. Devam ettirme şansları da yok. 2023 seçimlerine kadar Millet İttifakı’nın dağılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!