Aydın
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

NAZİLLİ ARSALARINI SATIYOR

NAZİLLİ ARSALARINI SATIYOR
Nazilli Belediye Meclisi CHP grubu sözcüsü Atila Talay, “Müflis tüccar hesabı borçlarımızı ödemek için bugün Nazillimizin değerli arsalarını satacağız, günü kurtaracağız, peki yarın ne yapacağız?"diye sordu.

 

Nazilli Belediyesi Eylül 2014 olağan Meclis toplantısı Nazilli Belediyesi Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Servisi ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Alzhemir Merkezi’ne hizmet alımlarının yapılması  görüşülerek oy birliği ile karara bağlanırken, 18. madde uygulaması yapılacak yerlerinin hisse satış bedelinin belirlenmesi ile katlı otoparkta yer alan bir adet dükkânın Muhtarlar Derneğine dönem sonuna kadar tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 9 ile 18. Maddelerinde yer alan Sümer, Yeni Mahalle, Pınarbaşı, Karaçay, Arslanlı, Çapahasan, Altıntaş, Yeşil Mahalle Dumlupınar ve Dallıca Mahallelerindeki arsaların satışlarının gerçekleştirilmesi Meclisin oy çokluğu ile kabul edilirken, Bakanlar Kurulunca belirlenecek Vergi ve Harçlar görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

Meclis toplantısının son üç maddesi olan İsabeyli Mahallesinde bulunan Belediyeye ait taşınmaz üzerine yap, işlet, devret modeli ile inşaat yapılması ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün cadde ve sokakların süpürülmesi, pazar yerlerinin temizlenmesi için hizmet alımı, Temizlik İşleri Müdürlüğünün konteynerlerin toplanması ve nakli hizmet alım işi ile belediyeye ait sulama aracının vatandaşlar tarafında kiralanarak kullanabilmesi için kira bedelinin belirlenmesi de meclis üyelerince oybirliği ile karar verildi.

"BÖBREK YATAĞI ARSALAR SATILIYOR.."

CHP grubu arsa satışlarına eleştiri getirdi. Toplantıda CHP grubu adına söz alan Atila Talay, meclis kararıyla Nazilli’nin böbrek yatağı arsalarının satılacağına vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Nazillimizin 10 mahallesinde yer alan yaklaşık 50 arsanın satışı için meclisimizden onay istenmektedir. Arsaların konum ve metrekareleri incelendiğinde içerisinde 40-50 metrekare büyüklüğünde arsalar olduğu gibi bunların arasında 300, 500, 1000, 6000 metrekarelik arsalarda yer almaktadır. Yani bu satış ile küçük ölçekli arsaların elden çıkarılıp değerlendirilmesi düşünülüyormuş gibi gösterilerek aralarında halk tabiri ile böbrek yatağı dediğimiz arsalarda satılmak istenmektedir. Belediye varlıklarının birer birer elden çıkartılması, satılıp savulması doğru bir yöntem değildir.”

50 ARSANIN SATIŞI İSTENİYOR

“Müflis tüccar hesabı borçlarımızı ödemek için bugün Nazillimizin değerli arsalarını satacağız, günü kurtaracağız, peki yarın ne yapacağız? Belediyemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı biliyoruz. Bundan da öncelikle çalışan memur arkadaşlarımız etkilendi. Almakta oldukları sosyal denge ödenekleri kesildi. Bugün de arsa satışları gündeme geldi. Bunlar günü kurtarma yöntemidir. Yaklaşık 50 arsamızın satışı istenmektedir. Bu arsaların toplam metrekaresi 17 bin 650 metrekaredir. Yani satılması istenen arsaların ortalama büyüklüğü 370 metrekaredir. Satılması istenen 48 arsa nasıl belirlenmiştir? Arsa satışlarından toplam kaç TL beklenmektedir? Satıştan elde edilecek para nerede harcanacaktır? Önce satalım, kasaya para girsin sonra düşünürüz mü denmektedir?”

“Sayın Başkan; bu şehir 5 yıl için size emanet edildi. Dolayısı ile bu emaneti öncelikle koruyup kollayacak olan sizsiniz. Emanet satıp savmakla korunmaz. Bugün bu mecliste görevli olan arkadaşlar hepimiz büyük bir görev ve sorumlulukla karşı karşıyayız. Yarın çocuklarımız, torunlarımız bu memleketin varlıkları birer birer elden çıkarılırken siz neler yaptınız dediğinde söyleyecek sözümüz olmalı. Son söz olarak; bizler CHP Grubu olarak; küçük ölçekli 100 metrekarenin altında olan, satılması ile değerlendirilecek olan arsaların satılmasına, atıl durumdan kurtarılmasına olumlu bakıyor, ancak; büyük ölçekli, değerli varlıklarımızın satılmasını ise onaylamıyoruz. Meclisimizden satış onayı istenirken mahalleler bazında 3 arsanın, beş arsanın satışı ile ilgili değil, her mahalledeki her arsa için ayrı ayrı satış onayının talep edilmesini öneriyoruz.”

Madde üzerinde yapılan oylamada CHP Grubunun hayır oyu kullanırken arsa satışları oy çokluğu ile kabul edildi.

Atila Talay, gündemin 20. maddesinde yer alan “İsabeyli Mahallesinde bulunan Belediyeye ait taşınmaz üzerine yap, işlet, devret modeli ile inşaat yapılması”nın da uygun olmadığı görüşünde olduklarını belirtti.

 

İŞTE SATIŞI İSTENEN ARSALAR:


Yeni Mahalle: 860 metrekare
Pınarbaşı Mahallesi: 8 bin 015 metrekare
Arslanlı Mahallesi: 1503 metrekare
Altıntaş Mahallesi: 166 metrekare
Dumlupınar Mahallesi: 212 metrekare
Dallıca Mahallesi: 497 metrekare
Karaçay Mahallesi: 447 metrekare
Sümer Mahallesi: 3 bin 750 metrekare
Çapahasan Mah. 1.318 metrekare
Yeşil Mahalle: 916 metrekare


TOPLAM: 17 bin 644 metrekare

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!