Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Nakit ve menfaat zaafı kariyerini bitirdi

Nakit ve menfaat zaafı kariyerini bitirdi

  • Söke'de uzun yıllardırgazetecilik yapan Yılmaz Ölmez, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Söke TARİŞ PamukKooperatifi kongresi öncesinde Başkan İsmail Özer'den şahsi menfaat beklentisikarşılanmayınca kooperatif yönetimine karşı takındığı tavırla hem mesleketiğini adeta ayaklar altına aldı hem de Tariş ortaklarının büyük tepkisiniçekti.

Yıllarca gazeteciliği sürdürülebilir ölçekte devam ettirmesiadına kendisine maddi ve manevi her türlü desteği veren Başkan İsmail Özer'e sırtını dönüp saf değiştirenYılmaz Ölmez’in, Ocak ayındakitartışmalı genel kurula imza atan TARİŞ Pamuk Birliği yönetimiyle omuz omuzavermesi meslek kariyerini alt üst etti.

Gazeteci Yılmaz Ölmez'in,memleketi Söke'nin menfaati yerine şahsi çıkarını ön planda tutması, meslekikariyeriyle birlikte inandırıcılığı ve dilinden düşürmediği Sökelilik ruhuna dagölge düşürdü. Ölmez, Türkiye’nin en büyük pamuk tarım satış kooperatifi ünvanınasahip olan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’nin yönetim kurulu başkanı İsmail Özerve yönetim kuruluna karşı bir süredir ısrarla sergilediği çirkin tutumuyla,Söke'nin menfaatlerini değil, yalnızca kendi cebini düşündüğünü de gözler önüneserdi.

İkiyüzlülüğü ortaya çıktı

Her fırsatta Aydın ve Söke’de 35 yıldır gazetecilik yaptığı,bugüne kadar asla şantaja başvurmadığı ve memleketinin menfaatlerini her şeyinönünde tuttuğunu iddia eden YılmazÖlmez, geçtiğimiz süreçte tam tersini yaparak Sökelilere ve takipçilerinebüyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

Geçmişte gazetecilik mesleğini suistimal ederek kendisine veyakınlarına bazı siyasi kurumlar eliyle sağlanan düğün masraflarına kadar hertürlü faydayı kişisel menfaati için kullanmaktan çekinmediği konuşulan Yılmaz Ölmez, son olarak Söke TARİŞPamuk Kooperatifi Başkanı

İsmail Özer veyönetimine karşı aldığı tavırla iyice çizgiyi aştı.

Geçtiğimiz yıllarda EGE TV adına çalıştığı süreçte AydınBüyükşehir Belediyesi ile kanala ödeme yapılması gereken bazı tutarları kendineaktarması nedeniyle ters düştüğü öne sürülen Ölmez’in, geçtiğimiz Ocak ayındaTARİŞ Pamuk Birliği seçimlerinde, Aydın ve Sökeli olmayan adaylara karşıyarışan Başkan Özer'i sinsice hedef alan kulis çalışmaları ve örtülü yayınlarlayaptığı yıpratma çabaları, ne kadar ikiyüzlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ölmez'in, Birliği senelerdir arpalığa çeviren ve ağırlığıAydınlı olmayan yönetimin yanında saf tutması, Sökelilik duyarlılığı yerinenakit ve menfaat zaafını da açık seçik ortaya koydu. (Not: Nakit dekontlarını meslek ilkemiz gereği yayınlamıyoruz)

İnandırıcılığı veitibarını tamamen yok etti

Ölmez'in, Söke ve Aydın dışındaki isimlerin yönetiminde yeraldığı Birlik yönetiminin güdümüne girerek, kendi menfaatleri uğrunasergilediği ucuz tavır, Sökeliler ve ilçedeki TARİŞ camiasınca Sökelilik ruhunaihanet olarak da yorumlandı.

Tartışmalı ve hülleli genel kurul nedeniyle bakanlığın genişkapsamlı, çok yönlü denetime tabi tuttuğu Birlik yönetimini yere göğesığdıramayan yayın politikasını ısrarla sürdüren Ölmez'in inandırıcılığıgelinen süreç itibarıyla yerle bir olurken, ilçedeki gazeteciliği kişiselçıkarları için kullanarak meslek ahlakını hiçe sayan bir figür haline gelmesi,kariyeri ve güvenilirliğini de büyük ölçüde zedeledi.

İtibar suikastınaTarım Fuarı’nı alet etti

Adı Söke’deki çiftçi camiasınca bir süredir ihanetle anılırolan Yılmaz Ölmez,  Başkan Özer’e karşı yürüttüğü sinsi algıoperasyonlarına son olarak ilçede bir süredir Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifitesislerinde SÖGİAD tarafından düzenlenen Söke Tarım Fuarı'nı da alet etti.

Bu sene Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan'ın talebi doğrultusunda, fuarın 6 EylülSöke'nin Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında eski yeri olan ÇarşambaPazarı'nda SÖGİAD-Söke Belediyesi işbirliğiyle 5-8 Eylül tarihlerindedüzenlenmesi kararlaştırılırken Gazeteci Ölmez'in Başkan Özer'e fuarın yeriüzerinden çamur atma girişimi tepki çekti.

Başkan Özer'in bu zamana kadar fuar için Söke TARİŞ PamukKooperatifi'nin tesislerini SÖGİAD'a ücretsiz tahsis ederek tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen Ölmez'inkaralama amaçlı yaklaşımda bulunması çirkin yüzünü bir kez daha açığa çıkardı.

İŞTE YILMAZ ÖLMEZ’İN SOSYAL MEDYA HESABINDAN SÖKE TARİŞ’İ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞI VE TEPKİ ÇEKİNCE KALDIRDIĞI O PAYLAŞIMI…

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!