Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Milletvekili Savaş’tan 28 Şubat açıklaması

Milletvekili Savaş’tan 28 Şubat açıklaması

  • AK Parti AydınMilletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş 28 Şubat’ın26.yıldönümü dolayısı ile yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Milletimiz birdaha 28 Şubatların, 15 Temmuzların yaşanmasına izin vermeyecektir. AK Partiolarak milli değerleri esas alan siyaset anlayışımızla, milletimizinistikbalini ve istiklalini ilelebet korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz”dedi.

28 Şubat zihniyetinin uzantılarının, bugün de sinsi gayretleriçinde olduğu vurgusu yapan Milletvekili Savaş açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün, demokrasi tarihimizin kara günlerinden birisi olan 28Şubat’ın, bir başka ifadeyle insan haklarına yapılmış acımasız bir saldırınınyıl dönümü. 26 yıl önce bugün, bir masanın etrafında millet iradesine elkoyularak binlerce insanımızın geleceğine darbe yapılmış; hayallerikarartılmış, özgürlükleri ellerinden alınmıştır.

Milletimizin tarihsel dinamiklerini, milli ve manevideğerlerini hedef alan bir siyasi mühendislik projesi olan 28 Şubat ile sadecedini inançları gerekçe gösterilerek bir nesil eğitim ve çalışma hakları baştaolmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından mahrum bırakılmış; adeta toplumsalhayatın dışına çıkartılmıştır.

O yıllarda, milli birlik ve beraberliğimize engel olan 28Şubat zihniyetinin uzantılarının, bugün de sinsi gayretleri olduğunu biliyoruz.Milli egemenliğimizi gasp etme arayışında olan bu zihniyete geçmişte olduğugibi bugün de izin vermedik; vermeyeceğiz.

Sözde özgürlük savunucularının sahte söylemlerine inat, bumilletin içinden yetişmiş ve hatta okuduğu şiir gerekçe gösterilerek siyasetsahnesinden silmek istedikleri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan’ın liderliğinde, aziz milletimizin desteğiyle, Türkiye Yüzyılınıinşa edeceğiz. Küçük bir fırsat bulduklarında dahi milli birlik veberaberliğimize zarar vermek isteyenlere asla imkân tanımadık; tanımayacağız.

11 şehrimizi etkileyen asrın felaketinde bile devletimizingücünü ve sahadaki çalışmalarını görmezden gelerek devletimizi ve milletimizigüçsüz gösterme çabasında olanlar da bu zihniyetin son müflisleridir.İnanıyoruz ki deprem sebebiyle yaşadığımız zorlukları yine Cumhurbaşkanımızıngüçlü liderliğinde; milletimizin ferasetiyle atlatacak, yaralarımızı en kısasürede saracağız. Necip milletimiz, kimlerin hangi amaçlarla sahada olduğunuçok iyi görmektedir. Milletimiz bir daha 28 Şubatların, 15 Temmuzlarınyaşanmasına izin vermeyecektir. AK Parti olarak milli değerleri esas alansiyaset anlayışımızla, milletimizin istikbalini ve istiklalini ilelebet korumakiçin mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, yaşadığımız deprem felaketindehayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarınabaşsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim, ülkemiziher türlü afetten muhafaza eylesin."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!