Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Mavişehir’in tabut evleri bakanlık gündeminde

Mavişehir’in tabut evleri bakanlık gündeminde
Didim Mavişehir’deki tabut binalara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al duyarsız kalmadı. Aydın Valisi Yakup Canpolat’ın da bilgilendirildiği Mavişehir’deki depreme dayanıksız çürük binalar düzenlenen raporlarla da tescillendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün geçtiğimiz Cuma günü konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “ACİL” kodu ile bildirdiği öğrenilirken Bakanlığın sorunu “ACİL” kodu ile gündemine aldığı ve masaya yatırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Mavişehir’deki tabut evleri Türkiye duyduğu halde burnunun dibindeki Didim Belediyesi görmezden geliyor. Kentsel dönüşüm yanlısı sakinler CHP’li belediyenin konuya duyarsız kaldığını belirtirken, “Ne olacak bu Mavişehir’in hali” şeklinde serzenişte bulunuyorlar.

Raporlara göre, çürük zemin üzerinde inşa edilen binalar deprem fay hattının 6 km uzağından bulunuyor ve zemini çürük 1137 konutta yaz aylarında 2000 civarında kişi yaşıyor.

Didim Mavişehir’deki binaların ve zemininin çürük olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği Zonguldak Karaelmas Üniversite’sinin Türkiye genelinde “Deprembis” adıyla yaptığı çalışmada da açıkça görülüyor.

Not: Aşağıki lingten bine durumunu öğrenebilirsiniz.

https://deprembis.com.tr/v2/index.html

Denize 50 metre mesafede ve 52 yıldır su emen zemine sahip Didim Mavişehir’deki konutların zayıf zemin üzerinde oturduğu yapılan çalışmalarla ortaya çıkmış durumda. Sık sık yollar dahil Mavişehir’de zeminlerin çöktüğü gözlemlenirken Jeofizik Mühendisleri “Mavişehir resmen suda yüzüyor” diyorlar. Konutlarda oturan vatandaşların nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduklarını henüz fark edemediği kaydeden Jeofizik Mühendisleri raporların tüm gerçekliği ortaya koyduğunu belirtiyorlar.

ALİ CENGİZ OYUNLARI

Öte yandan Site Yönetimi çürük binaların sağlamlılığını iddia ederek Mavişehir’in kentsel dönüşüm kapsamına alınmaması için direniyor. Onlarca rapora rağmen Mavişehir’deki tabut binaları sanki çok sağlam binalarmış gibi göstermeye çaba harcayan yönetim görevlendirdiği sitede evi bile olmayan Mehmet Erol adındaki Müdürün (tüm site sakinlerinin telefon numaraları kendisinde) site sakinlerini örgütleme gayreti içine girdiği iddia ediliyor. Binaların yıkılmaması için özel çaba harcadığı öne sürülen Müdür Mehmet Erol’un oğlunun emlakçı olduğuna ayrıca dikkat çekiliyor. (Müdürün emlakçı oğlunun sitede günlük ev pazarladığı iddia ediliyor.)

Yanı sıra, kentsel dönüşüm isteyen kişilerle görüştüğü belirtilen Site Müdürü Mehmet Erol’un, “Bana para verirseniz kentsel dönüşüme karşı çıkan site sakinlerini ben ikna ederim” dediği de iddialar arasında yer alıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!