Aydın
27 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Kuşadası’nda muhteşem Cumhuriyet korteji

Kuşadası’nda muhteşem Cumhuriyet korteji

  • Kuşadası’nda TürkiyeCumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet kortejidüzenlendi. Korteje yaklaşık 35 bin kişi katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet BayramıKuşadası’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Bir gün öncesinde Atatürk Anıtınaçelenk konulmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, 29 Ekim sabahı ilçekaymakamlık binasında gerçekleştirilen tebrik töreniyle devam etti.

Kaymakamlıktaki kabulden sonra Özer Türk Stadı'nda resmigeçit töreni yapıldı. 

Kutlamalar, akşam saat 19:00’da Kısmet Otel Kavşağı'ndanbaşlayan 100’üncü yıl korteji ile devam etti. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenenkorteje 35 bin kişi katıldı.

Yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı, Atatürkposterleri ve meşaleler taşıyarak hep bir ağızdan marşlar söyledi.

Atatürk Bulvarı üzerinden Belediye Hizmet Binasına kadar yürüyenkorteje Belediye Başkanı Ömer Günel ailesi ile birlikte eşlik etti.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları, Kuşadası Belediye Meclisüyeleri, siyasi partiler, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığıkortejde ön bölümde yer alan motosikletliler, Kuşadası Belediye Bandosu,Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi mezunlarının oluşturduğu Veteran Boru veTrampet takımı ve jonglör gösterileri büyük ilgi gördü.

Kortejin yürüyüşünü tamamlaması 1 saatten fazla sürdü.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!