Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Kırık bacağı için gittiği hastanede öldü!

Kırık bacağı için gittiği hastanede öldü!

  • Kuşadası’nda merdivenyıkarken basamaktan düşen Sevil Aydın (58), tedavi için kaldırıldığı SökeFehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde girdiği ameliyatın ardından hayatınıkaybetti. Diz kapağındaki ufak kırığa müdahale amaçlı yapılan ameliyatsonrasında vefat eden Aydın’ın acılı ailesi doktorlardan şikayetçi olurken,savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yeni KırobaGazetesi’nden Murat Tan’ın haberine göre,

Kuşadası'nda 2 Mart Perşembe günü Türkmen Mahallesi ÜnlüSokak’ta bulunan Akdeniz Sitesi’ndeki ikamet ettiği apartmanda merdivenyıkarken basamaktan düşen Sevil Aydın, kaldırıldığı Kuşadası DevletHastanesi’nde yer olmaması gerekçesiyle, olaydan bir gün sonra Söke Fehime FaikKocagöz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastaneye yatırılmasından 4 gün sonra diz kapağındaki ufakçaplı kırık nedeniyle ameliyata alınan Sevil Aydın, ailesinin iddiasına göre,herhangi bir tansiyon, kalp rahatsızlığı ya da başka bir şikayeti olmamasınarağmen 6 Mart günü saat 13:30’da girdiği ameliyattan sağ çıkamadı. Aydın’ın,Söke Devlet Hastanesi’nden onaylanan ölüm raporunda, ölüm şekli ‘Bulaşıcıolmayan hastalık’ yani doğal ölüm olarak belirtilirken, acılı ailenindoktorlardan şikayetçi olması üzerine savcılık olaya ilişkin soruşturmabaşlattı.

“BİZE ‘MİLYONDA BİR’DEDİLER”

Yaşanan olayla ilgili olarak acılı aile adına savcılığa suçduyurusunda bulunan Sevil Aydın’ın oğlu Selahattin Aydın, “Annemin kalp vetansiyon gibi hiçbir rahatsızlığı yoktu. Annemin ameliyatına Doktor Ü. bey ilebirlikte hastanede görevli kardiyolog ve nörolog iki kadın doktor girdi.Süreçle ilgili savcılık soruşturması devam ediyor. Otopsi sonucu henüzçıkmadığı için durum netleşmedi. Bize ameliyata giren doktorlarca milyonda birrastlanacak bir durum olduğu söylendi. Çünkü annemde tansiyon, kalp gibiherhangi bir rahatsızlık söz konusu değildi. Bu çok basit bir ameliyattı. Bize‘milyonda bir’ denilmesine de biz anlam veremiyoruz. Ağır narkoz verilmesindenkaynaklı olarak uyandığında vücudu bir tepki de vermiş olabilir. Zatenuyandığından narkozdan ötürü nefes alamamış. Muhtemelen lokal anestezi yerinegenel anestezi yapıldığını düşünüyoruz. Uyandığında 4-5 kere kalbi durmuş, tekrarhayata döndürmeyi denemişler ama olmamış. Şu anda otopsi sonucunu bekliyoruz”dedi.

KUŞADASI'NDA AMELİYATSIRASI DOLU DENDİ

Selahattin Aydın, olayın ardındanSöke Polis Merkezi’ne şüpheli ölüm nedeniyle şikayetçi olduklarınıaktararak ayrıntılı şekilde sürece ilişkin polise verdiği ifadesinde, “Annem 2Mart günü ikamet ettiğimiz apartmanın girişinde temizlik yaparken ıslak zemindekaymış ve acile götürülmüş, ben olayı dışarıdayken saat: 19.00 sıralarındahaber aldım ve Kuşadası Devlet Hastanesine gittiğimde poliklinikler kapalıydı.Acil kısmına gittiğimde annemin ayağına alçı yapılacağını öğrendik. OradaAcildeki doktor bize röntgen çektik, muhtemelen kırık var, mesai saatlerindeOrtopedi doktoruna görünün dedi. Biz 3 Mart günü öğlen saatlerinde annemialarak Kuşadası Devlet Hastanesi Ortopedi servisine götürdük, bize sol dizindePatella kırığı var, ameliyat olması gerekiyor, Kuşadası’nda ameliyat sırasıdolu, Söke Devlet Hastanesinde götürebileceğimiz söylendi” diye konuştu.


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!