Aydın
28 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Kimsesizlere “Sıcak Yuva” Genelgesi

Kimsesizlere “Sıcak Yuva” Genelgesi

  • Aile ve SosyalHizmetler Bakanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, sokakta yaşayankimsesizlerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 81 İlValiliğine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ve Sosyal Yardımlaşma veDayanışma Vakıfları’na genelge gönderdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ınimzasının yer aldığı genelgede vatandaşlara şefkat ve ilginin gösterilerek,gerekli hallerde psikososyal desteğin sağlanması istendi.

Kış aylarında sokakta tek bir vatandaşın dahi kalmamasınıteminen gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle hayata geçirileceği genelge ile ilkolarak il ve ilçelerdeki evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerin tespitiyapılacak.

Öncelik kamu kurumumisafirhaneleri

Bu kişiler öncelikli olarak il/ilçe sınırları içerisindebulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek. Kamu kurumumisafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel vb. yerlerdekonaklamaları sağlanacak veya bir mekân bu kişilerin kışı geçirebilmeleri içintahsis edilecek.

Barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra ilde veilçede konaklatılan vatandaşların temizlik sağlık, temel gıda, giyimihtiyaçları da giderilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!