Aydın
25 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Kaz Dağlarında Meditasyon Kampı

Kaz Dağlarında Meditasyon Kampı

  • Anadolu’nun dörtyanındaki enerjisi yüksek alanlara meditasyon amaçlı geziler düzenleyen MotivoGrubu’nun bu seferki durağı Kaz Dağları oldu. Sarıkız’ın zirvesinde çemberkurup meditasyon yapan, geceleri ateş etrafında toplanıp şaman davulu çalangrup Tahtakuşlar Köyü’nde yerel halkın da ilgi odağı oldu.

Nefes terapisti, sembol okuyucusu ve karma astrologeşliğinde Anadolu’nun dört yanında enerjisi yüksek alanlara, birlik bilinci veortak bir niyetle meditasyon amaçlı geziler düzenleyen Motivo Grubu KazDağları’nda kamp yaptı.

 Ehl-i Gönül adınıverdikleri gezi kapsamında Efsanelere konu olmuş Sarıkız’ın zirvesine çıkıpçember kuran, sabahları Kaz Dağları’nda güneşin doğuşunu izleyen, geceleri ateşbaşında toplanıp şaman davulu eşliğinde meditasyon yapan grup yerel halkın dailgi odağı oldu.

Grup Sözcüsü, Sosyolog ve Aile Danışmanı Gülşen Kazgın,“Dönüştüren Yolculuklar” olarak isimlendirdikleri bu gezilerde, içe dönerekkendi hayatları konusunda bir farkındalık yaşamayı ve ruhsal olarak rahatlamayıhedeflediklerini dile getirdi.

Her kampın kendine özgü bir frekansı, enerjisi olduğunukaydeden Gülşen Kazgın,  yola çıkmadan öncebu kampı Ehl-i Gönül, Ehl-i Muhabbet olarak isimlendirdiklerini ifade etti.

Karma Astrolog Bircan Tükenmez ve Sembol Dili Eğitmeni MelekKanbir ile birlikte bu geziye ve kampa rehberlik ettiklerini belirten Kazgınşunları söyledi:

“Kaz Dağları tarihi ve doğasıyla enerjisi çok yüksek bir alan.Burada Balıkesir’in Güre ilçesine bağlı eski bir Şaman köyü olan, bilgeTürkmenler’in yaşadığı Tahtakuşlar Köyü’ne gittik. Giysileriyle, törenleriyle, oyunlarıylakadim geleneklerini yaşatan bir köy. Yerel halk bizi çok güzel karşıladı. Etkinliklerimizeyoğun ilgi gösterdiler. Kim olduğumuzu merak ettiler. Bizim sohbetlerimize,çemberlerimize katıldılar. Şaman davulu ya da Türklerde bilinen ismiyle kamdavulu ile meditasyon yaptık. Belli bir vuruş tekniği var. Ateş etrafındakendimizi davulun ritmine bıraktık. Dört günlük bir kamptı. Her sabah güneşindoğuşunu izledik, güneşi selamladık. Gün doğumunda çember kurarak meditasyonyaptık. Tahtakuşlar köyündeki etnografya müzesini, yakındaki Zeus Altarı’nıziyaret ettik. Sürekli hareket halindeydik ama hiç yorgunluk hissetmedik. Gece2’ye kadar vakit geçirsek de sabahları hep 6’da 7’de uyandık. AraştırmacımızMelek Kanbir bizlere Zeus’tan Truva’ya, Çanakkale Savaşı’na kadar bölgenintarihini ve mitolojisini anlattı. Kendimizi bir masalın içinde hissettik. Karmaastrologumuz Bircan Tükenmez; Sirius kavuşumuna denk gelen kampımızdagökyüzünün konumunu yorumladı. Yıldızların dünyasına yolculuk yaptık.”

Hayatı akışına bırakan Meditasyon çalışmasının bir sonrakidurağı Manisa Spil Dağı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!