Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

İYİ Parti Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yaktı

İYİ Parti Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yaktı

  • İYİ Parti GrupBaşkanvekili Erhan Usta, Yeni anayasa için iktidara destek verebilecekleriniaçıkladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yeni yasama yılınınbaşlangıcında partisinin beklentilerini paylaştı.

Usta, ekonomiyle ilgili önemli adımların bütçegörüşmelerinden önce atılmasını beklediklerini belirtti. Özellikle emeklimaaşlarının düzenlenmesine öncelik verileceğini ifade eden Usta, toplumunönemli sorunlarının çözümü için hükümeti destekleyeceklerini ve yolgöstereceklerini vurguladı.

Sığınmacı sorunu hakkında da konuşan Usta, sığınmacıkonusunun siyasi kaygılardan uzak bir şekilde ele alınması gerektiğinibelirtti.

Meclis'in sığınmacı meselesine kayıtsız kalamayacağını ifadeeden Usta, konunun iyi tartışılması gerektiğini ve gerekirse bir komisyonunkurularak çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Usta, "yenianayasa" ifadesi yerine "anayasa değişikliği" teriminikullanmayı tercih ettiklerini belirtti. Usta, anayasa değişikliğininCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum sağlayacak şekilde yapılmasıgerektiğini ve bazı maddelerin müzakere edilmemesi gerektiğini söyledi.

Usta ayrıca Meclis İçtüzüğü'nde değişiklikler yapılmasıgerektiğini ve etkin bir müzakere mekanizmasının kurulmasının önemli olduğunuvurguladı. Yasama sürecinin kaliteli hale getirilmesi için Meclis İçtüzüğü'ndedeğişikliklerin gerektiğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!